Omroep Lingewaard

Noud Bles houd lezing bij Historische Kring Gente.

Op maandag 29 januari 2024 zal Noud Bles een lezing houden bij de Historische Kring Gente over 60 jaar bestaan als dichter en 40 jaar schrijverschap.
Noud is in Vinkenveen geboren en is door het werk uiteindelijk in Gendt terecht gekomen. Hier woont hij al meer dan 50 jaar.
Hij publiceerde acht romans, diverse verhalenbundels, drie gedichtenbundels en ook losse bijdragen in kranten, bloemlezingen en tijdschriften.
Als dichter is Noud in 1963 begonnen.

Het dagblad De Tijd-Maasbode publiceerde zijn eerste gedicht: Noodlot. In al die jaren zijn er heel veel publicaties geweest van zijn gedichten. In april 2023 verscheen: Wij leven, 60 jaar gedichten 1963-2023.

Zoals Noud zelf zegt: De beste manier van 40 jaar romans schrijven te vieren is de publicatie van een nieuwe roman.
In 1983 verscheen zijn debuutroman: De barokjager en zijn achtste roman welke op 18 november het daglicht heeft gezien heet: Een stad van woorden.

Een aantal romans bevat historische thema’s. Sommige romans en verhalen spelen zich af in ons deel van de Betuwe, regelmatig wordt Gendt daarbij genoemd. Bij zijn lezing besteedt hij daaraan de nodige aandacht. Natuurlijk leest hij voor uit zijn nieuwe roman.
De lezing wordt gehouden in Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19, te Gendt op maandag 29 januari 2024 van 20.00 tot 22.00 uur.

U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.