Omroep Lingewaard

Nieuw toernooi JO19 en MO19 op nieuw sportpark Jonge Kracht

Eindelijk weer voetbal in de regio op niveau en om de knikkers. Zondag 4  juli strijden de oudste junioren van Betuwse voetbalclubs om de Lingewaard  Cup. En nog wel op het gloednieuwe sportpark van Jonge Kracht in Huissen.  

Het gaat om de eerste editie van dit eendaagse toernooi. In totaal acht JO19-teams  strijden om de Lingewaard Cup. Zes uit de gelijknamige gemeente; organisator Jonge Kracht uit Huissen en stadgenoot RKHVV, Sv Angeren, Sc Bemmel, De Bataven uit  Gendt en GVA uit Doornenburg. En twee uit de gemeente Overbetuwe; Spero uit Elst en OSC uit Oosterhout.  

Er is ook een meidentoernooi, met vijf deelnemers. De MO19-teams van GVA (1 +  2), De Bataven, Spero en Jonge Kracht. De (poule) wedstrijden beginnen al om 11.00  uur. Na de sportieve plichtplegingen op de nieuwe accommodatie van Jonge Kracht,  is er een feestavond met barbecue en dj (tot 22.30 uur).  

Stuwende kracht achter de Lingewaard Cup is Jeroen Neuhaus. Hij is al jarenlang –  succesvol – trainer bij de jeugd van ‘de rooien’. Zo loodste hij zijn huidige team  JO19 naar de landelijke vierde divisie.  

,,Hiermee slaan we als club een nieuwe weg in met het organiseren van toernooien.  Daarvoor werken we ook samen met Voetbal Talenten Toernooi. Dat organiseert  speciaal voor de jeugd twee districtskampioenschappen plus een officieel NK.’’  

Publiek 

Maar eerst dus de Lingewaard Cup op zondag 4 juli a.s. bij Jonge Kracht. De  sponsoren zorgen voor gratis deelname en een lunch. De winnaar bij zowel jongens  als de meiden wint een grote wisselbeker. ,,Dit toernooi is natuurlijk een mooie  afsluiting van het seizoen én van het voetballen in de jeugd. Een paar maanden later  spelen ze bij de senioren. We willen dit toernooi hier ieder jaar organiseren.’’  De toernooi organisatie hoopt dat de versoepelingen rond corona op 26 juni zodanig  zijn, dat er publiek kan komen kijken naar de wedstrijden van de voetbal talenten én  naar de prachtige nieuwe accommodatie van Jonge Kracht.  

 

   

[Foto’s en bijschriften] 

Het team van Jonge Kracht JO19 dat voor corona promotie naar de landelijke vierde divisie  bewerkstelligde. (Foto: Hennie van Diest – Omroep Lingewaard) 

Jeroen Neuhaus (staand), trainer van Jonge Kracht JO19-1 en stuwende kracht achter de nieuwe  Lingewaard Cup. (Eigen foto) 

Een blik op de nieuwe accommodatie van Jonge Kracht, dat de laatste fase van de bouw beleeft. (Foto:  Stelis Vastgoedontwikkeling)