Omroep Lingewaard

Natuurexcursie Herfst bij landgoed Doornik.

We starten de wandeling rond het oude landgoed Doornik, alleen een landhuis herinnert aan die tijd. Via het spiegelbos lopen we verder naar Doornik Natuurakkers. Het graan is geoogst; er zijn vast al groenbemesters gezaaid en misschien komt de wintertarwe op. Langs de randen vinden we restanten van planten die het leven van veel dieren mogelijk gemaakt hebben. Met in de heggen volop bessen, in trek bij wintergasten zoals kramsvogels en koperwieken.
Als het even kan steken we de dijk over naar de kolk die ontstond na een dijkdoorbraak eind 18e eeuw. Daarbij verging het dorpje Doornik, waarvan de resten bij laagwater nog zichtbaar zouden zijn. We gaan ons best doen die te vinden.
Onderweg ontdekken we meer van de geschiedenis en de natuur. Zoals sporen van de bever die zich moet voorbereiden op de winter. En vogels die als wintergast bij ons verblijven in het ooibos. Genoeg om te zien en van te genieten!

De excursie met natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk is op zondag 19 november van 14:00 tot uiterlijk 16:30 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28 te Bemmel. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Kosten: Vrijwillige bijdrage
NB Er wordt aan de dijk gewerkt tussen Lent en Doornik, er zijn omleidingen naar het restaurant.