Omroep Lingewaard

‘Maatschappelijk Leiderschap bij de voedselbank’

De voedselbank is vooral bekend van de voedselpakketten, maar is een groot bedrijf van vrijwilligers, distributie, opslag en het sorteren van goederen. Voedselbank Arnhem zorgt er momenteel voor dat er in het gebied 1500 gezinnen wekelijks een pakket ontvangen, in provincies Gelderland en Utrecht-oost zo’n 7000 gezinnen. Er wordt vanuit voedselbank Arnhem de opslag en verspreiding geregeld van provincie Utrecht-oost tot in Groningen. U kunt wel snappen wat voor organisatie hier bij komt kijken.

Over het algemeen is het werven van ‘gewone’ vrijwilligers nog niet het grootste probleem. Maar het is wel een probleem voor de functies in leidinggevende posities (coördinatoren in productie- en staffuncties). Ze zitten te springen om een vrijwilliger die de functie van coördinerend transport op zich wil nemen.

Om meer kandidaten voor deze posten te enthousiasmeren wordt er op 27 en 28 juni een INSPIRATIE-2-DAAGSE georganiseerd met als thema ‘Maatschappelijk Leiderschap bij de voedselbank’. Deze tweedaagse omvat een programma dat een waardevolle aanvulling betekent voor potentiële coördinatoren van al bestaande kennis en vaardigheden maar ook uitermate goed aansluit bij het kunnen laten functioneren van een grote vrijwilligersorganisatie als de voedselbank. Deze 2-daagse is een cadeau van de voedselbank aan de nieuwe vrijwilligers. Ook de locatie en sprekers doen dit geheel belangeloos.

Bij interesse kunt U een mail sturen naar Ger van der Bruggen. Voedselbank Arnhem-Coördinator Vrijwilligers
e-mail : gervanderbruggen@voedselbankarnhem.nl

Foto van links naar rechts: Mees Struys ( projectleider ), Caroline van der Sluis ( voorzitter ), Ger van der Bruggen ( coördinator vrijwilligers )