Omroep Lingewaard

Lingewaard verwelkomt in Doornenburg eerste acht vluchtelingen …

Vanaf vandaag vangt de gemeente Lingewaard acht Oekraïense vluchtelingen op aan de Rijnstraat in Doornenburg. Hier is al een woonvoorziening aanwezig voor seizoenarbeiders. De vluchtelingen kunnen de komende maanden op deze locatie blijven. 

De locatie in Doornenburg telt vier kamers en gemeenschappelijke ruimtes als keuken, toiletten en douches. De gemeente zorgt, samen met onder anderen Stichting Welzijn Lingewaard en Vluchtelingenwerk Lingewaard, voor de begeleiding. Een locatiemanager is het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen en de omgeving. 

Meer locaties in voorbereiding

Naar verwachting gaat Lingewaard binnenkort nog eens ongeveer 100 vluchtelingen opvangen. Daarbij kijkt de gemeente vooral naar locaties waar vluchtelingen langere tijd kunnen blijven (vanaf drie maanden tot maximaal twee jaar). In de Kinkellink in Bemmel komen 14 studio’s en een gemeenschappelijke ruimte. Ook een woonvoorziening aan de Molenkamp in Bemmel en de voormalige pastorie Huissen-Zand worden klaargemaakt voor de opvang van Oekraïners. 

De veiligheidsregio bepaalt waar vluchtelingen geplaatst worden. Daarbij houden ze rekening met de locatie zelf, de afstand tot voorzieningen en een goede samenstelling van vluchtelingen die bij elkaar wonen.