Omroep Lingewaard

Jubileumconcert Cantilene Haalderen

Persbericht Cantilene Haalderen

Op zondag 24 november organiseert Gemengde Zangvereniging Cantilene uit Haalderen haar Jubileumconcert, ter ere van haar 40-jarig bestaan.

In de RK kerk in Haalderen zingt het koor voor de pauze werken van 40 jaar Cantilene. Werken die door de leden zelf zijn uitgekozen om te zingen. Elk lid heeft zijn / haar eigen mooiste muziekwerken uitgekozen en daar is een keuze uit gemaakt.

Na de pauze wordt het grootse Gloria van Vivaldi uitgevoerd.

Kerkmuziek was de Italiaanse violist en componist Antonio Vivaldi (1678-1741) met de paplepel ingegoten. Zijn vader was musicus aan de San Marco basiliek in Venetië, een kerk waar veel aan muziek werd gedaan. Vivaldi zelf werd muziekleraar en componeerde hoofdzakelijk instrumentale werken, waaronder ruim vierhonderd soloconcerten voor de meest uiteenlopende instrumenten(combinaties). In 1703 werd hij tot priester gewijd, waardoor ook kerkelijke werken op zijn programma kwamen te staan.

Tijdens het Gloria wordt het koor begeleid door Ensemble Conservatoire uit Nijmegen. Dit orkest staat onder leiding van Rob Engels; hij studeerde (barok)viool en blokfluit en bekwaamde zich in koor- en orkestdirectie.
Het Ensemble Conservatoire is een begeleidingsorkest dat bestaat uit een vaste kern van enthousiaste, professionele musici. Het orkest staat garant voor hoogstaand orkestspel van barok en romantische muziek en streeft naar een zo authentiek mogelijke klankbenadering wat betreft de uitvoering.

Kom luisteren naar dit bijzondere concert dat wordt gehouden in de RK kerk in Haalderen en begint om 15.00 uur. De entree is gratis, er wordt na afloop van het concert een open-schaal collecte gehouden.
Wij hopen u te ontmoeten bij ons concert.