Omroep Lingewaard

Internationale Vrouwendag: Vrouw & Veiligheid bij De KiK – Een crimineel leuke middag op 8 maart

Op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart, vindt er een bijzonder evenement plaats in Elst. Dit evenement wordt georganiseerd door Vrouwen met Lef Overbetuwe en Theater De KiK.
Drie vrouwen die dagelijks intensief beroepsmatig met het thema Vrouw & Veiligheid bezig zijn zullen een theatercollege geven in Theater De KiK, waaronder burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.
Veiligheid van burgers en bestuurders krijgt veel aandacht in de landelijke pers. De burgemeester zal haar visie geven over hoe zij veiligheid in de Overbetuwe dagelijks vormgeeft.
De andere indrukwekkende spreeksters zijn terrorisme officier van justitie Geertje van Roermund en gedragsveiligheidskundige Annemarie Timmermans.

Officier van justitie Geertje van Roermund zal vertellen wat er vanuit opsporing en recht wordt gedaan aan bestrijding van terrorisme. Als officier van justitie geeft zij leiding aan belangrijke opsporingsonderzoeken en werkt zij iedere dag aan het veilig maken en houden van onze leefomgeving.

Gedragsveiligheidskundige Annemarie Timmermans licht toe wat veiligheidsbeleving op persoonlijk vlak betekent en hoe je je als vrouw mentaal en fysiek zelf weerbaarder kunt maken.  Zij vertelt over persoonlijke veiligheid in de werk- en privésfeer en over haar ervaringen die hebben geleid tot het boek ‘Geef veiligheid wortels’.
Wie zich veilig voelt durft alles! Als we ons veilig weten, vertrouwen hebben in de ander en ons verbinden aan elkaar, kunnen we ons ontwikkelen en in vrijheid bewegen, zaken met elkaar doen, samenwerken.
Onbekend maakt onbemind. Ken je de ander, dan voel je je veiliger en prettiger. Dus ter afsluiting van de interactieve middag zal er zeker onder genot van een drankje nagepraat worden. Ook bij Vrouwen met Lef, die met een stand in de foyer van De KiK vertegenwoordigd is.

Tussen de sprekers / colleges door zorgt kleinkunsttrio Rouxlala voor de vrolijke noot bij een op zich serieus onderwerp. Aan het einde van de middag gaat iedereen energiek,  verrijkt en veilig naar huis!
Bijwonen van deze middag wordt mede aanbevolen voor alle vrouwen die zich breed willen oriënteren op het thema Vrouw & Veiligheid en aan o.a. rechtenstudenten en/of hulpverleners die zich dagelijks bezighouden met vrouwveiligheid.

Locatie: Theater de KiK, Dorpsstraat 39 in Elst (achter de HEMA)
Datum: zondag 8 maart 2020
Tijd: Foyer open om 13.00 uur, theaterzaal open om 13.50u
Entreeprijs: slechts € 12,50 per persoon inclusief drankje
Website: www.vrouwenmetlefbetuwe.nl en www.theaterdekik.nl