Omroep Lingewaard

In gesprek met Robin Meijerman

Om het nieuwe jaar in te luiden hebben we een gesprek gehad met onze kinderburgemeester Robin Meijerman. We hebben Robin een aantal vragen gesteld om er achter te komen wie onze kinderburgermeester nou eigenlijk is en waar hij voor staat.

We vroegen Robin waarom hij kinderburgemeester wilde worden van de gemeente Lingewaard. Daarop begon Robin spontaan te vertellen dat hij had gezien hoe Tess het heeft gedaan en dat hij ook heel graag zijn steentje wilde bijdragen aan de gemeente, hij heeft zich toen aangemeld als kinderburgemeester en zo is balletje gaan rollen.

Het is ons allemaal niet ontgaan dat we het afgelopen jaar te maken hebben gehad met Corona. Ook onze kinderburgemeester heeft hier mee te maken gehad. Robin vindt het heel jammer dat hij door Corona nu minder activiteiten kon doen. Normaal zou er een sinterklaasviering plaats vinden maar dat ging het afgelopen jaar helaas op het laatste moment niet door. Wel kon hij gelukkig video’s maken, het gemeentehuis openen en is hij langs de basisscholen geweest om zich voor te stellen.

Robin zit nu in groep 8 en daar hoort een eindmusical bij, we vroegen Robin wat zijn basisschool dit jaar gaat doen met de groep 8 musical. Robin weet nog niet of zijn school de eindmusical gaat houden. Zoals het nu gaat mogen er natuurlijk maar heel weinig ouders bij komen kijken.

We zitten nu in het jaar 2021 en onze kinderburgemeester heeft nog aardig wat “to do items” op zijn lijstje staan! Zo zou Robin graag wat legale graffiti plekken willen openen omdat hij graffiti heel leuk vindt. Ook zou Robin zich heel graag willen inzetten voor de gemeente Lingewaard om de gemeente een stuk schoner te kunnen maken. Ook wil Robin er graag voor zorgen dat de gemeente Lingewaard nog minder plastic gaat verbruiken. Hij vindt dat er nog steeds teveel plastic wordt verbruikt in de gemeente.

Nu is Robin onze kinderburgemeester maar het lijkt Robin ook leuk om ‘grote’ burgemeester te worden. Robin vindt het heel belangrijk dat de kinderen en de volwassenen hun eigen mening kunnen delen en uiten, hij zou hier graag naar willen luisteren. Hij geeft ook aan dat als mensen iets kwijt willen of ideeën hebben zij dit naar hem mogen mailen (kinderburgemeester@lingewaard.nl)

“Als ik de burgemeester mag zijn dan vind ik het heel belangrijk dat iedereen met een blij en veilig gevoel in de gemeente woont”, hier zou Robin heel graag aan willen werken.

Onze kinderburgemeester wenst iedereen een goed en gezond 2021!