Omroep Lingewaard

Gratis boek voor 16 Lingewaardse kinderen die thuis weinig tot geen boeken hebben

 

Op 2 juni overhandigde Lianne Duiven van boekhandel De Toren van Bemmel een torenhoge stapel van het boek ‘de brief voor de koning’(Tonke Dragt) aan de Lingewaardse kinderburgemeester, Robin Meijerman. Dit in het kader van de actie ‘Geef een boek cadeau’. Deze jaarlijkse actie is bedoeld om alle kinderen te laten opgroeien met de mooiste jeugdboeken.

 

De kinderburgemeester ontving de boeken namens Stichting Welzijn Lingewaard.  SWL verdeelt de boeken aan kinderen uit gemeente Lingewaard, die om wat voor reden dan ook thuis geen boeken hebben. Daarnaast stelt SWL boekenbonnen beschikbaar voor de kinderen die dit boek krijgen. Ze kunnen deze winnen als ze naar aanleiding van het boek een mooie tekening, knutselwerk, geluidsopname of iets anders creatiefs inzenden.

Het boek De Brief van de Koning is al sinds 1962 een van de populairste kinderboeken van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit uitgekozen is als jeugdboek van het jaar 2021. Het gaat over een jonge held, een geheime opdracht en een ongelofelijk avontuur. Een spannend verhaal in een fantasiewereld zoals Tonke Dragt die als geen ander kan creëren.                                            De boekhandel De Toren van Bemmel heeft nog een paar extra exemplaren voor 3,50 te koop, maar op is op.