Omroep Lingewaard

Gezocht naar duurzaamste initiatief van Lingewaard

Dit jaar is het weer zover. Lingewaard Energie en gemeente Lingewaard reiken de jaarlijkse duurzaamheidsprijs uit. Het meest duurzaamste initiatief uit Lingewaard wint de prijs. Zowel organisaties als de particuliere burger kunnen de prijs winnen.  

‘’Graag willen we onze waardering voor duurzame initiatieven in Lingewaard laten zien en aandacht aan duurzaamheid besteden.‘’, aldus Frans van Herwijnen. Hij maakt deel uit van de Raad van Advies als oud-bestuurslid bij Lingewaard Energie.

Niet alleen bedrijven en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor de prijs. Ook inwoners van Lingewaard kunnen de prijs winnen. Voorbeelden van initiatieven zijn mensen die hun huis energieneutraal maken, de biodiversiteit in hun tuin vergroten of natuurgids zijn.

Criteria

Van Herwijnen vertelt hoe een initiatief in aanmerking kan komen voor de prijs. ”Er wordt gelet op de impact die het initiatief heeft voor het milieu en hoe groot het belang is voor de gemeente. Bovendien wordt er vooral gekeken of het een goede voorbeeldfunctie is voor anderen om duurzaam bezig te zijn. Dit zijn de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor de prijs. Wij reiken de prijs uit, omdat wij burgers en organisaties die actief bezig zijn met duurzaamheid meer in het zonnetje willen zetten.”

Duurzame gemeente

Lingewaard Energie streeft naar een duurzame gemeente en heeft als doel om in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Daarom wil de coöperatie samen met inwoners, verenigingen en ondernemers zuinig en verantwoord omgaan met energie, water en milieu. Lingewaard Energie wil dit bereiken door duurzame initiatieven te stimuleren én te waarderen.

Tot 20 september kunnen nominaties ingediend worden. Daarna komt de jury bij elkaar om de initiatieven te beoordelen waaruit de winnaar wordt gekozen. Van de ingebrachte nominaties wordt een shortlist gemaakt waar de Lingewaarder mee kan stemmen voor de publiekswinnaar. De prijs wordt op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, uitgereikt. 

Nominaties met uw motivatie en contactgegevens kunnen ingestuurd worden via duurzaamheidsprijs@lingewaard.nl. Onder elke tien inzenders wordt een energie-bespaarpakket verloot voor thuis ter waarde van €30,-. Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze actie en zullen uiterlijk één week na uitreiking van de prijzen worden verwijderd. Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid kunt u vinden op www.lingewaardenergie.nl