Omroep Lingewaard

Gemeenteraad Overbetuwe verkiest RN7 als lokale omroep boven Omroep Lingewaard

De gemeenteraad van Overbetuwe bracht gisteren een advies uit naar het Commissariaat voor de Media. Dit advies omvat de uitzendrechten van gemeente Overbetuwe. De meerderheid van de gemeenteraad koos voor het advies om de rechten te geven aan omroep RN7.

Het college van burgemeester en wethouders had eerder al voorgesteld om de uitzendrechten te geven aan Omroep Lingewaard. Volgens het college past Overbetuwe het beste bij Omroep Lingewaard en Overbetuwe werkt momenteel al veel samen met gemeente Lingewaard. Ook Omroep Gelderland adviseerde dat Overbetuwe het beste voor Omroep Lingewaard kon kiezen.

Dit standpunt wordt gesteund door collegepartijen CDA, GBO en de ChristenUnie. Ook zij menen dat Omroep Lingewaard beter bij Overbetuwe past. Omroep Lingewaard zou zich bovendien op beide gemeenten richten wat zou garanderen dat Overbetuwe voldoende aandacht krijgt.

Door een amendement van de PvdA werd er gisteren gestemd voor een advies over de uitzendrechten die naar een van de omroepen zal gaan. Gisteren is er met één stem verschil gekozen voor RN7. Het Commissariaat voor de Media neemt uiteindelijk het laatste besluit welke omroep de rechten krijgt.