Omroep Lingewaard

Finale dag Nationale Diabetes/COPD Challenge 2019!

Na het succes van 2018 doen Lingewaarders ook dit jaar mee aan de Nationale Diabetes/COPD Challenge (NDC)! Na ongeveer 20 weken training gaan 50 wandelaars uit Bemmel, Huissen, Haalderen en Angeren aanstaande zaterdag 28 september 3, 5, 10 of 15 km wandelen. De start van de finale dag is dit jaar op de uithof in Den Haag! Er worden ongeveer 9.000 deelnemers verwacht. 

Huisartsenpraktijk De Teselaar doet mee met een COPD challenge groep. COPD is een longziekte, waarbij je longen zijn beschadigd. Het is een verzamelnaam voor meerdere longaandoeningen. Veel van de deelnemers hebben hun conditie, met name het uithoudingsvermogen, aardig verbeterd. Er werd begonnen met 1 kilometer, nu lopen de wandelaars vaak wel 3 tot 5 km aan één stuk. 

In Huissen zijn twee wandelgroepen actief. Huisartsenpraktijk de Polseweg doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de challenge. Dit jaar met hulp van Fysiotherapie M van der Ploeg en Voetbalvereniging Jonge Kracht. Door deze samenwerking hebben de meeste wandelaars hun conditie vooraf getest en krijgen ze extra coaching. VV Jonge Kracht geeft de wandelaars de mogelijkheid om na de wandeling samen gezellig een kopje koffie te drinken. In Huissen centrum wandelt een groep twee keer per week “Wandelen met Herstelcirkel Huissen”. Gonny en Joop zijn twee inwoners uit Huissen die samen met een zevental andere wandelaars voor de tweede keer mee doen aan de Challenge.

Namens de deelnemers dank aan Stichting Weldoen Huissen die een gedeelte van de bus gefinancierd heeft. 

Huisartsenpraktijk Polseweg & De Teselaar, Onze Huisartsen, Fysiotherapie M van der Ploeg, VV Jonge Kracht, Café Nr.5  en de SWL Sport- & Cultuurcoaches wensen de wandelaars uit Lingewaard veel succes en plezier tijdens de finaledag!