Omroep Lingewaard

Erna en Nanny: “Zonder hulp van de wooncoach hadden we nooit zo snel een nieuwe woning kunnen regelen”

Nanny van Rossem uit Bemmel krijgt in het voorjaar 2023 te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze woont met haar man in een oud vrijstaand huis uit 1935 met veel achterstallig onderhoud. Het huis voelt te groot en het wordt confronterend. Een onhoudbare situatie. Gelukkig heeft haar zus Erna contact gelegd met de wooncoach 65-plussers, Petra Verhagen.

“Petra was meer dan welkom bij ons”, vertelt Erna. “We wisten niet hoe of waar we hulp moesten zoeken in deze situatie. Petra heeft het overzicht en dat is erg prettig. Ze heeft ons bijvoorbeeld meteen geholpen met het aanvragen van huishoudelijke hulp. Verder is er een plan gemaakt, een inschrijving bij Entree geregeld om in aanmerking te kunnen komen voor een huurwoning. Doordat ze deze lijntjes allemaal voor ons heeft uitgezet, is het Erna en haar man gelukt om binnen 3 maanden een huurwoning te vinden! In de tussentijd heeft de rest van de familie geholpen met het opruimen, we hadden aanhangers vol.”

Nanny: “Onze families en Petra zijn goud waard. We wonen nu in een driekamerwoning en dat voelt fijn. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is geweest.”

De wooncoach 65-plussers helpt u bij het zoeken naar een passende woning, maar geeft ook advies als u juist in uw huidige huis wilt blijven wonen. Ze komt aan huis om de situatie in te schatten en geeft praktische tips.

Afspraak inplannen? Bel of mail Petra gerust! 0683891459 of p.verhagen@swlingewaard.nl

Zussen Nanny en Erna in gesprek Fotocredits: Runak Sharaf