Omroep Lingewaard

Eerste editie van Music by Knight, Kasteel Doornenburg.

Onder een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje opent Laura van Kaam met haar band. De eerste editie van muziekfestival “Music by Knight” op de binnenplaats van Kasteel Doornenburg is een feit. Ze opent met twee eigen nummers die al uit zijn, gevolgd door een nummer wat nog niet uit is, maar wat ze wel ten gehore brengt voor de luisteraars op de binnenplaats. Voorzichtig maken de colaatjes van de bezoekers plaats voor plastic bekertjes met bier en witte wijn.
Terwijl de zon lager gaat staan, betreedt Pearl 8.0 het podium. Ze stoppen muziek uit de jaren 80 in een nieuw jasje door de covers eigen te maken. Een synthesizer in het origineel maakt bij Pearl 8.0 plaats voor een saxofoon. De uptempo nummers van Pearl 8.0 zorgen ervoor dat mensen een dansje wagen op de dansvloer die is ontstaan voor het podium.
De zon gaat onder terwijl ineens bandleden van verschillende bands haast onopvallend bovenin het kasteel bij de ingang van de binnenplaats staan. De spotlights schijnen op de artiesten, waardoor het publiek zich omdraait om een haast magische versie van Lady Gaga’s ‘Shallow’ te horen. De zuivere klanken vullen de binnenplaats, die buiten muziek om ook aardig volgestroomd is met mensen.
Na deze verrassende performance betreedt Hannah Mae met haar band het podium. Ze zingt meerdere eigen liedjes, waaronder het liedje ‘Zonder’ wat net een paar dagen uit is, de megahit ‘Wat wil je van mij’ die ze met de Vlaamse artiest Metejoor scoorde, en een nieuw liedje wat binnenkort uit komt.
De band Wulf mag de avond en nacht energiek afsluiten met een mix van hun grootste hits en recentere muziek. De humor en het plezier spat van het podium af. Terwijl de bezoekers nadat het festival tot een einde is gekomen zich een weg banen naar de uitgang van het kasteel, werpen ze allen nog een blik op het Live painting wat graffiti-artiest Djim Pijnappel spoot tijdens het festival. Een leuke side-note: bij volgende edities van Music by Knight zal dit kunstwerk opgehangen worden. De eerstvolgende editie vindt plaats op 1 juni 2024, ben jij er dan ook bij?

 

Foto’s zijn gemaakt door Larissa Derks en de sfeerimpressie is geschreven door Jennifer Straub