Omroep Lingewaard

Eerste aardgasvrije nieuwbouwproject in Lingewaard

Nieuwbouwplan  Plaksewei Bemmel aardgasvrij

De nieuwbouwwoningen in het plan Plaksewei in Bemmel krijgen geen aardgasaansluitingen. Daarover hebben projectontwikkelaar Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen, netbeheerder Liander en de gemeente Lingewaard overeenstemming bereikt. De projectontwikkelaar onderzoekt op dit moment alternatieven voor aardgas.

Met het plan Plaksewei worden ongeveer zestig woningen tussen De Plak en de Plakselaan gebouwd. Het woningaanbod is divers en voor alle doelgroepen. Er komen bouwkavels, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde patiowoningen, vrijstaande woningen en betaalbare huurwoningen. Het nieuwbouwplan krijgt een landelijke inrichting, wat mooi aansluit bij het naastgelegen Park Lingezegen.

Planning
Jansen Bouwontwikkeling heeft op de locatie al verschillende werkzaamheden laten uitvoeren, waaronder een onderzoek naar archeologie en explosieven. De bestemmingsplanprocedure is gestart. De gemeenteraad behandelt het bestemmingsplan in oktober 2018. Jansen Bouwontwikkeling hoopt medio 2019 te kunnen starten met de realisatie van de eerste woningen.

Coalitieakkoord
Wethouder Helga Witjes is blij met het nieuwbouwproject: “Plaksewei sluit mooi aan op de ambities uit ons coalitieakkoord: we gaan bouwen en we leggen een nieuwe wijk aardgasloos aan. Ook lopen we met dit project vooruit op de nieuwe wetgeving over het verbod op aardgasaansluitingen bij nieuwbouw.”