Omroep Lingewaard

De Zandse Kerk pakt ventilatie duurzaam aan…

Om de ventilatie bij grotere evenementen, bijeenkomsten of uitvaarten te verbeteren, hebben vrijwilligers van de bouwploeg van Stichting de Zandse Kerk een nieuwe duurzame ventilatie in de kerk geïnstalleerd.

Het is een zogenaamde balansventilatie met warmteterugwinning (WTW), met een ventilatiecapaciteit van 2000 m3 per uur. De uitgeblazen warme ‘binnenlucht’ wordt hierbij gebruikt om, in de warmtewisselaar, de aangezogen verse buitenlucht op te warmen. Zo nodig, bijvoorbeeld bij koud weer, kan de verse lucht ook elektrisch extra worden verwarmd. Hiermee wordt voorkomen dat het gaat tochten. De installatie is zwart geverfd om hem zo min mogelijk in het oog te laten springen.

De zes enthousiaste vrijwilligers van de bouwgroep doen regelmatig onderhoud aan de Zandse Kerk. Dinsdagochtend is de hele groep altijd aanwezig om gezellig samen te overleggen en koffie te drinken. Ben je technisch, heb je handige handjes of wil je helpen bij het klaarzetten van tafels voor de verschillende activiteiten? Meld je dan en mail naar info@zandsekerk.nl