Omroep Lingewaard

Begin ook met sportief fietsen en doe mee aan de voorjaarstrainingen van ‘t Verzetje…

Wil jij een vliegende start maken met wielrennen? Doen dan vanaf zondag 20 maart mee aan de voorjaarstrainingen van TWC ’t Verzetje in Bemmel. Die zijn speciaal voor beginnende of minder geoefende wielrenners vanaf 16 jaar. Dit jaar doen we dit voor het eerst volgens het concept van Start2Bike van wielersportbond NTFU.
Vooral tijdens de lockdowns hebben veel mensen het fietsen ontdekt. Ze kopen enthousiast een racefiets maar komen ze er al snel achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel iets anders werkt dan op een gewone fiets. Ook is het voor sommigen een drempel om steeds alleen op pad te gaan. Maar ze vragen zich af of het rijden in een groep wel iets voor ze is.

Tijdens de voorjaarstrainingen ga je met deskundige en ervaren trainers op weg, in een groep met gelijkgestemden. Je krijgt tips over je positie op de fiets, over veilig rijden met anderen en over bochtentechniek. Ook kom je meer te weten over klimmen en dalen, kracht, souplesse en duurvermogen. Al die informatie kun je gebruiken in je eigen trainingen. Je stapt met meer vertrouwen op je fiets. Ondertussen werk je aan je conditie en maak je fietsvrienden. Na afloop ben je klaar voor het nieuwe seizoen.

In totaal komen we op vier achtereenvolgende zondagen bij elkaar: 20 maart, 27 maart, 3 april en 10 april. Het vetrekpunt is steeds het clubhuis van ’t Verzetje aan de Sportlaan. We verzamelen om 9.00 uur en zijn rond 12.00 uur weer terug. We stappen op de fiets naar het motto: samen uit, samen thuis.

De inschrijving is al geopend maar er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je nog aanmelden op start2bike.nl. Het dragen van een helm is verplicht. Verder raden we aan om fietskleding te dragen en om een bidon, een reep of een banaan mee te nemen. Natuurlijk is het ook verstandig om je fiets vooraf goed na te laten kijken. Wil je nog meer weten? Kijk dan op de site van ’t Verzetje voor meer informatie.
Over ’t Verzetje: de club bestaat sinds 1975. We hebben ongeveer 200 leden: mannen, vrouwen en jeugd. We beschikken over een eigen clubhuis en zijn aangesloten bij de KNWU en NTFU. Elk jaar houden we allerlei activiteiten, waarvan de Ronde van Bemmel en de Pukkeltocht de bekendste zijn.