Omroep Lingewaard

De Bataven – Al Shabab eindigt in 1-2…

Op vrijdagavond 7 augustus was sportpark Walburgen het decor van een bijzondere oefenwedstrijd. De profs van Al Shabab Al Arabi uit Dubai, kwamen voor een oefenwedstrijd naar Gendt.

De contacten tussen De Bataven en Al-Shabab zijn ontstaan door Ton de Hoop van Winning Mood, dat sinds 1986 in diverse landen actief is met het organiseren van voetbalkampen, toernooien, coach clinics en seminars en het geven van (selectie) trainingen aan spelers en coaches.

De Bataven verloren de wedstrijd met 1-2. De Bataven kwamen in de 38e minuut op achterstand. Al Shabab scoorde uit een vrije trap de 0-1. In de 53e minuut wisten de Bataven op gelijke hoogte te komen. Jasper Nuininga scoorde de gelijkmaker. In de 70e minuut zette Al Shabab de uiteindelijke eindstand op het scoreboard: 1-2.