Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit woning in Angeren…

Burgemeester Nelly Kalfs heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een woning aan Lookhof 48 in Angeren op 24 mei 2023. Op dit adres trof de politie op 25 april van dit jaar een grote hennepplantage aan.

 

Dit gebeurde naar aanleiding van een anonieme melding. De politie trof honderden geknipte hennepplanten, ruim 300 hennepstekjes en diverse kweekbenodigdheden aan. De politie heeft de hennepplantage inmiddels ontmanteld. De woning, die werd gehuurd, gaat voor één maand dicht. Dit is het eerste drugspand dat de burgemeester in 2023 laat sluiten.

Rust in omgeving terugbrengen

Met deze sluiting wil de burgemeester de bekendheid van dit pand als drugsadres vernietigen, de rust in de wijk herstellen en verdere verstoring van de openbare orde en aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. Daarnaast wil de burgemeester door de sluiting eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving wegnemen. De burgemeester heeft omwonenden over de vondst van de hennepplantage en de sluiting van de woning een brief gestuurd.

Verdachte situaties melden

De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is erg gevaarlijk. Het tast ons gevoel van veiligheid aan. Ziet u iets verdachts? Maak een melding bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Lingewaard veilig blijft.”

Mensen kunnen een verdachte situatie melden bij de politie (0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

 

Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.