Omroep Lingewaard

Bibliotheek Huissen op nieuwe locatie feestelijk geopend…

Op woensdag 1 maart 2017 is de nieuwe locatie van de Bibliotheek Huissen geopend. De bibliotheek is verhuisd van de Markt 13 naar de Lange kerkstraat 4. Velen kwamen een kijkje nemen op deze nieuwe locatie in het (nu nog) Stadhues.

De nieuwe locatie van de Bibliotheek Huissen is een plek waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van geschreven en ongeschreven verhalen. Een ontmoetingsplaats waar je interesse wordt gewekt voor nieuwe onderwerpen door middel van informele bijeenkomsten. Van jeugdactiviteiten op het gebied van programmeren en short movie tot colleges van de pas gestarte ‘Universiteit van Lingewaard’ voor volwassenen. Bovendien, niet onbelangrijk, biedt de bieb ondersteuning in basisvaardigheden zoals het leren van de Nederlandse taal en het werken met een computer. Daarnaast kun je in de bibliotheek kennismaken met nieuwe technische ontwikkelingen. Zo waren de NAO-robots Robin en Bibi tijdens de opening aanwezig om bezoekers te verwelkomen en kon je deze dag kijken hoe een 3D-printer werkt.

Tijdens de feestelijke opening was er voor bezoekers koffie, thee en gebak. Kom eens langs, en bekijk het aanbod van cursussen, colleges en andere activiteiten en schrijf je in. Ben je lid van de bibliotheek? Neem dan direct een mooi verhaal mee voor thuis op de bank..

Foto’s: Hans Kleefman