Omroep Lingewaard

Gezocht: Vrijwilligers in Huissen (Zilverkamp) voor huisbezoeken GALM 65-80 jaar!

Mensen in de leeftijd 65-80 jaar die meer willen gaan bewegen en in Huissen of Angeren wonen, krijgen half september de uitnodiging voor GALM Lingewaard. GALM is een beweegactiviteit in je buurt waar op een laagdrempelige manier bewegen wordt gestimuleerd. Degenen die twijfelen, worden bezocht door een vrijwilliger die langs de deur komt om uitleg te geven over het project en de activiteiten die daarbij horen. Voor deze huisbezoeken zijn wij in Huissen (Zilverkamp) op zoek naar enthousiaste mensen.

In de week van 26 september gaan vrijwilligers langs de deuren van mogelijke deelnemers die twijfelen en nog graag iets meer informatie willen ontvangen. Als vrijwilliger krijg je een trainingsochtend waarin je uitgelegd wordt wat GALM inhoudt. Naast deze trainingsochtend ben je ongeveer vijf uur kwijt in de week van 26 september voor het bezoeken van 65 – 80 jarigen in de wijk Zilverkamp (Huissen). Lijkt het je leuk om deze huisbezoeken te doen? Meld je nu aan. Opgeven kan bij Stichting Welzijn Lingewaard, Manon Huinink via m.huinink@swlingewaard.nl of 06 – 13 966 204.
Met GALM motiveren we volwassenen in Huissen en Angeren om meer te gaan bewegen en om ook in contact te komen met mensen uit hun buurt. Vrijwilliger zijn bij de huisbezoeken van GALM is leuk! Volgens de vrijwilligers van de eerste ronde van GALM voer je leuke gesprekken aan de deur. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de twijfelaars en kunt dus met jouw enthousiasme mensen over de streep halen.

Dit project is een samenwerking tussen volleybalvereniging Setash, Stichting Actieve Senioren Angeren (SASA), Stichting Welzijn Ouderen Huissen (SWOH), Stichting Welzijn Ouderen Gendt (SWOG), Gemeente Lingewaard, Gelderse Sport Federatie en Stichting Welzijn Lingewaard (SWL). Het project wordt financieel ondersteund door ZonMW.