Omroep Lingewaard

Bewegen met je peuter…

Bewegen met je peuter tijdens ouder-kind gym op basisschool ‘t Holthuus

Stichting Welzijn Lingewaard, SGS Lingewaard, basisschool ’t Holthuus en Gemeente Lingewaard zijn gestart met de pilot ouder-kind gym. Om de week (schoolvakanties uitgesloten) vinden de beweeglessen voor kinderen plaats van 8.45 uur tot 9.30 uur in de gymzaal van de peuters bij basisschool ’t Holthuus in Huissen. Deelname is gratis! Aansluitend is er koffie voor de ouders en gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact met andere ouders te komen.

Peuters zijn volop in ontwikkeling. Ze ontdekken en ervaren hun fysieke mogelijkheden. Tijdens het ouder-kind gym worden de peuters spelenderwijs geprikkeld tot allerlei vormen van beweging. Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten.

Een gediplomeerde trainster van SGS Lingewaard verzorgd de lessen. Aansluitend is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie ervaringen rondom opvoeden uit te wisselen tijdens het koffie inloopuurtje. Eens per maand wordt er onder dit koffie inloopuurtje een specifiek opvoedthema behandeld door een professional.

Het ouder-kind gym is voor kinderen die kunnen lopen en jonger zijn dan vier. Samen met hun (groot)ouders of oppas kunnen zij op maandag van 8.45 tot 9.30 uur meedoen. Aansluitend vindt het koffie inloop uurtje plaats tot 10.30 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met beperkte ruimte. Aanmelden kan via Manon Huinink, m.huinink@swlingewaard.nl of 06- 13 966 204. De pilotperiode duurt tot 1 februari 2016 waardoor later instromen mogelijk is. Meer informatie vindt u op www.swlingewaard.nl