Winst voor vrouwen RKHVV…

De vrouwen van RKHVV uit Huissen gaan met een goed gevoel de winterstop in na de 1-6 uitwinst tegen V.V. Bergen uit Noord Holland,
“Na de teleurstellende 0-1 verliespartij in de derby tegen VDZ Vr1, os dit voor ons een behoorlijke opsteker” aldus trainer Mijland, die zijn team op de ranglijst de vrouwen VDZ weer zag passeren.
RKHVV starte vandaag sterk aan de wedstrijd en nam binnen 20 minuten een 0-3 voorsprong via doelpunten van Maura Missaglia (2x) en Kaylee Kosman. “We zijn echt super aan de wedstrijd begonnen, maar na een half uurtje zakten we toch nog weer wat weg”, zo zag de kritische trainer, die vandaag na lang blessureleed weer kon beschikken over middenveldster Shania Mijland, en keepster Esmée Happel. ” voor ons vandaag belangrijk, omdat zij op een bepaalde manier voor meer rust in het team zorgen”.
In de tweede helft probeerde V.V. Bergen de spreekwoordelijke “meubelen” nog te redden, maar echt in de problemen kwam RKHVV niet meer. Keepster Happel was nog wel kansloos op een goed genomen vrije trap (1-4), maar toen had spits Nazli Halici tussendoor de 0-4 al laten aantekenen. In de slotfase liep RKHVV nog verder weg via treffers van Jitske Versluis (80e minuut, 1-5), en een doelpunt van onder 17 speelster Britt Oostrom. Britt scoorde in de 87e minuut de 1-6, na een mooie assist van Indy Edwards, speelster van RKHVV MO20.
“Mooi om te zien dat de meiden uit de jeugd van RKHVV ons zo goed aanvullen en samen verantwoordelijk waren voor de laatste treffer, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” aldus Mijland.
“In de absolute slotfase was Esmée Happel met twee mooie reddingen ook nog belangrijk voor ons”, zo concludeerde de trainer, die desgevraagd aangaf de tweede seizoen helft met het nodige vertrouwen tegemoet te zien.
Archieffoto: © Fons Sluiter