Vrouwen 1 RKHVV winnen seizoensouverture…

RKHVV VR1 – sc. Buitenveldert VR 1 (1-0) 3-0
Zondag 24 september 2023

De vrouwen van RKHVV boeken een verdiende zege bij de seizoen ouverture in de 1e klasse C.

De vrouwen van RKHVV hebben vandaag een verdiende overwinning geboekt tegen de vrouwen van het Amsterdamse sc.Buitenveldert. Binnen 2 minuten had de, van het Arnhemse VDZ overgekomen, Julia Arbeek haar eerst competitie treffer al in het netje liggen. De Amsterdamse opponent, in vervlogen tijden behorend tot de absolute top van vrouwenvoetbal in Nederland met maar liefst vier kampioenschappen op landelijke nivo waarvan één keer algemeen Nederlands amateur kampioen in de Topklasse, herstelde zich echter prima van de snel opgelopen achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Keepster Esmée Happel hield haar doel in de 1e helft echter uitstekend schoon. Vlak voor het rustsignaal werd een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen niet benut door de Huissense formatie. “Om met 2-0 de rust in te gaan was natuurlijk lekker geweest”, aldus trainer Clifton Mijland, nu bleef de marge met 1-0 nog wel wat broos.

In de 2e helft moest spits Julia Arbeek t.g.v. een spierblessure al vroeg worden vervangen door de, op de bank startende, huissense topscoorster van vorige seizoen, Shalisa Leming. Het was diezelfde Leming die halverwege de tweede helft, na goed voorbereidend werk van vleugelspits Carolien Mollink, met een mooie kopbal de 2-0 liet aantekenen. Niet ver daarna kreeg Buitenveldert een strafschop te nemen maar de Amsterdamse inzet werd door de prima keepende Esmée Happel vakkundig gekeerd. Twee minuten later ging de bal opnieuw op de stip, maar nu aan de andere kant van het veld. Leming wist met dit buitenkansje wel raad en schoot de Huissense formatie met de 3-0 definitief in veilige haven. In de eindfase van het duel had RKHVV nog wel wat verder kunnen uitlopen (Leming miste nog een tweede strafschop), maar overall was er na afloop bij oefenmeester Clifton Mijland vooral tevredenheid. Natuurlijk ging vandaag nog niet alles zoals ik dat graag wil zien, al stond er zo hier en daar bij wat speelsters toch ook wel wat spanning op in zo`n eerste competitie duel, maar ik ben natuurlijk wel zeer tevreden met de uitslag, die zeker wel verdiend genoemd mag worden, aldus Mijland.

Verslag: Edwin Borgers | RKHVV