Omroep Lingewaard

Vertoning Film Architecture of Infinity met inleiding door Mariska van der Ziel

Tijdens het Kunst- en CultuurCafé van vrijdag 24 september is de film Architecture of Infinity van de maker Christoph Chaub te zien. Deze documentaire wordt ingeleid door Mariska van der Ziel, architect en kunstliefhebber. Het kunstcafé start om 20.00 uur en wordt gehouden in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl

 

“Een wonderschone film over architectuur, tijd en ruimte.”

De Zwitserse filmmaker Christoph Schaub maakte een bijzondere film, ‘De Architectuur van Oneindigheid’. Zijn persoonlijke reis begint hij door de tijd en ruimte in zijn jeugd, toen zijn fascinatie begon voor heilige gebouwen en zijn verwondering over begin en einde.

 

Wie bezit spiritualiteit? Is een kunstenaar in staat om via de verbeelding dichtbij het oneindige te komen?

In zijn wonderschone documentaire gaat Christoph Schaub op zoek naar de universeel spirituele ervaring in de architectuur. Een zoektocht die voert langs vragen over ruimte, licht, materialen, en de kracht van een plek. In interviews met architecten en kunstenaars zoals Peter Zumthor en James Turrell bezint Architecture of Infinity op de ware betekenis van de sacrale ruimte. Het sublieme als uitgangspunt voor een tijdloze architectuur.

 

De film volgt het ‘spirituele leven’ in architectuur en beeldende kunst, maar ook in de natuur en tilt het letterlijk uit boven de grenzen van het denken. Een zwevende camera dompelt het publiek onder in beelden alsof je slaapwandelt en neemt ons mee op een sensuele en zinnenprikkelende reis door uitdijende en ontgrenzende ruimten. Een reis naar de oneindigheid van de sterrenhemel naar de diepten van de oceaan. Verleden en heden, oertijd en lichtjaren: het is er allemaal.

 

Tijdens de inleiding voor de film geeft Mariska duiding toelichting op het onderwerp: ‘architectuur en kunst die verder gaat dan alleen het visuele plaatje’. Daarnaast bespreekt zij in het kort achtergronden en kernpunten uit het werk van de 6 gerenommeerde architecten en kunstenaars die in de film aan bod komen. Deze inleiding vormt de basis, waarop dat wat er in de film aan bod komt, kan landen. Een goede start en mooie aanvulling op de film. Na de vertoning is er tijd om na te praten in de foyer onder het genot van een drankje.

 

Kaartjes zijn €7,50 inclusief drankje en te bestellen via www.theaterdekik.nl. Vrijdag 24 september om 20.00 uur in de theaterzaal van Theater De KiK in Elst.

Het Kunst-CultuurCafé is elke laatste vrijdag van de maand in Theater De KiK of in de Bibliotheek Elst. Meer informatie: www.artoverbetuwe.nl