Omroep Lingewaard

Theater voor taalvrijwilligers

In de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september) brengt het Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe vrijwilligers die taalhulp bieden met elkaar in contact. Dit gebeurt door het aanbieden van een ludieke theatervoorstelling met daaromheen tijd voor netwerken en discussie. 

Het thema van de Week van de alfabetisering is ‘LEF’. Ervoor uitkomen dat je de taal niet voldoende begrijpt, leest of schrijft, vraagt nogal wat lef. Het begint met het vragen van hulp. Als die stap gezet is, staan er gelukkig vrijwilligers klaar om je op weg te helpen.

Een goed vang- en netwerk van vrijwilligers die taalhulp bieden is dus belangrijk. Taalvrijwilligers uit Lingewaard en Overbetuwe die bij ons bekend zijn, worden uitgenodigd om naar één van onderstaande theatervoorstellingen te gaan. Bent u ook vrijwillig actief op het gebied van taal, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u zich alsnog opgeven.  

De theatervoorstellingen vinden plaats op:

  • Woensdag 11 september om 19.00 uur (tot 22.00 uur) in Theater De Kik in Elst
  • Vrijdag 13 september om 14.30 uur (tot 17.30 uur) in het Dominicanenklooster in Huissen.

Aanmelden voor één van beide data/locaties kan via het SWL Meldpunt, tel: 088 255 2555 of email: meldpunt@swlingewaard.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet de Bot (coördinator Taalnetwerk), tel: 06 30027564 of email: m.debot@swlingewaard.nl.