Omroep Lingewaard

Theater De Kik weer open voor filmvertoningen

Theater De Kik is weer gestart met het vertonen van films. Hiervoor is er een andere constructie dan normaal, oftewel De Kik Filmclub. De films worden gedraaid op donderdag in de middag en avond. Ook op de vrijdagavond worden ze vertoond.

Geïnteresseerden kunnen zich op de website van het theater gratis aanmelden bij De KiK Filmclub. Via de mail wordt een code toegestuurd waarmee je kunt zien welke films wanneer vertoont worden en kaarten kunnen dan besteld worden.

Veiligheid

Om alles veilig en volgens de RIVM-richtlijnen te laten verlopen zijn er aanpassingen gedaan in het theater. De theaterzaal heeft een nieuwe 1,5 meter-opstelling voor de tribune. Er staan steeds 1 stoel of 2/3 stoelen (voor bezoekers uit 1 huishouden) naast elkaar op 1,5 meter afstand van elkaar. In juni kunnen 29 stoelen gereserveerd worden en vanaf juli 51 stoelen. De rijen zijn gekoppeld aan een tijd waarop bezoekers in de zaal aanwezig moeten zijn, om te voorkomen dat meerdere mensen tegelijk binnenkomen en langs elkaar lopen in de zaal. In beide foyers zijn zitjes met 1,5 meter afstand, plastic schermen bij de bar en de kassa. Er hangen bezetbordjes bij de wc, zodat iedereen op een afstand weet of het toilet al bezet is. Er is geen garderobe. Jassen kunnen mee de zaal in. Kaarten zijn de hele week te koop in het theater tijdens openingstijden. Hiermee worden rijen bij de kassa voorkomen.

Films worden momenteel dus wel vertoond. Het is nog wel onduidelijk of theatervoorstellingen in het nieuwe seizoen kunnen plaatsvinden. De kosten voor een theatervoorstelling zijn namelijk hoger. Momenteel wordt er hiervoor over oplossingen nagedacht.