Omroep Lingewaard

Stichting Zwitserse Week Bemmel zoekt gastgezinnen

De Stichting Zwitserse Week zoekt gastgezinnen in de Gemeente Lingewaard of directe omgeving om Zwitserse muzikanten onderdak te verlenen in de week van 14 tot en met 21 juli 2018.

Wat is de Zwitserse Week Bemmel?
Door de Internationale 4-daagse van Nijmegen en contacten met de Zwitserse militairen is de Zwitserse Week Bemmel ontstaan.

De Zwitserse Week in Bemmel, die gelijktijdig wordt gehouden met de Vierdaagse van Nijmegen, is een jaarlijks terugkerend muzikaal cultureel gebeuren dat altijd in de derde week in juli plaats vindt. In deze week is een Zwitsers muziekkorps te gast in Lingewaard. De muzikale hoogtepunten vinden vooral plaats in Bemmel en Nijmegen.
Ieder jaar komt er een ander muziekkorps uit het Duits sprekende deel van Zwitserland naar onze gemeente. Deze muzikanten worden zoveel mogelijk bij gastfamilies in de gemeente Lingewaard ondergebracht.
Dit jaar komt ‘Spiel Der Kantonspolizei Bern’ naar de Gemeente Lingewaard en ze zijn met ongeveer 70 muzikanten.

Door uw medewerking om deze Zwitserse muzikanten als gast op te nemen, kunnen wij deze muzikale traditie voor de 55e keer voortzetten.

Voor meer informatie zie www.zwitserseweek.eu ook kunt u contact opnemen met Dini te Dorsthorst telefoonnummer: 06 – 34 33 62 48 of e-mail bestuur@zwitserseweek.eu