Omroep Lingewaard

Ruim 4.000 lichtjes voor patiënten en medewerkers van Rijnstate

Rijnstate is blij met de opbrengst van de decemberactie van het Rijnstate Vriendenfonds. In de afgelopen weken hebben meer dan 1.300 mensen en bedrijven 4.064 lichtjes gekocht om hun waardering aan de medewerkers in de zorg te tonen. De opbrengst van ruim € 20.000 gaat naar de realisatie van drie daktuinen waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen. Doneren voor deze drie projecten blijft ook na de decemberactie mogelijk.

 

Mooi resultaat
‘Ik weet het; het is een beroep, het is een professie, maar je moet het maar doen.’ Met deze mooie woorden opende Commissaris van de Koning John Berends vier weken geleden officieel de decemberactie van het Rijnstate Vriendenfonds. Gedurende deze actie kon iedereen die de medewerkers in de zorg wilde bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis, een lichtje kopen voor in de speciale kerstboom bij de ingang van het ziekenhuis. Dat veel mensen de zorgmedewerkers van Rijnstate een warm hart toedragen, laat het mooie resultaat overduidelijk zien. In de afgelopen weken zijn er door 1.310 mensen en bedrijven 4.064 lichtjes verkocht, voor een bedrag van € 20.320.

 

Meer dan 1.300 mensen kochten een lichtje
Wim van Harten, voorzitter RvB Rijnstate: “Wij zijn erg blij met de opbrengst van deze actie, zeker omdat het een eerste grootschalige actie van ons Vriendenfonds was. Meer dan 1.300 mensen en bedrijven hebben een lichtje gekocht en zo hun betrokkenheid bij medewerkers, patiëntenzorg van Rijnstate getoond!”  

 

Opbrengst naar drie bijzondere projecten
De decemberactie verlichtte ook voor de patiënten van Rijnstate de donkere dagen voor kerst. De opbrengst van de verkoop van de lichtjes gaat naar de realisatie van drie bijzondere dakterrassen, waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen: een dakterras voor de IC patiënten, een beleef- en beweegtuin voor oudere patiënten en patiënten met kanker en een speel terras voor het Kindercentrum waar jonge patiënten en hun familie buiten kunnen spelen. Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: ‘Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Deze daktuinen vormen een krachtbron op weg naar herstel.’

Het exacte eindbedrag maakt het Rijnstate Vriendenfonds daarna bekend op de actiepagina van de decemberactie. Doneren voor de projecten blijft ook na de actie mogelijk via de afzonderlijke projectpagina’s op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

Volg en steun het Rijnstate Vriendenfonds om de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken en bijzondere projecten in Rijnstate te realiseren.