Omroep Lingewaard

RKHVV vr1 winnen van Witkampers…

De vrouwen van RKHVV hebben zich zondag hersteld van de grote nederlaag die vorige week in Heemskerk tegen ADO`20 werd geleden. V.V. Witkampers uit het Gelderse Laren werd thuis in Huissen met 3-1 opzij gezet. Dat ging echter allerminst eenvoudig. Een behoorlijk veldoverweg werd niet in doelpunten omgezet, en in de 20e minuut leken de gasten zelfs tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Een hoekschop werd door een Huissense verdedigster in eigen doel gewerkt, maar de bal was volgens de Huissense grensrechter al over de achterlijn geweest en de dienstdoende scheidsrechter nam dit advies over. Dit bleek een voorbode van nog meer afgekeurde treffers, maar hierover later meer. In de 24e minuut kwam de voorsprong voor de gasten er alsnog. Een dwarrel bal kwam pardoes boven op de lat terecht en de terugspringende bal werd door een speelster van Witkampers als enige op waarde geschat, 0-1. Pas op slag van rust wist RKHVV het veldoverwicht om te zetten in een treffer. Een afgeslagen bal werd door Maura Missaglia prachtig in de verre hoek gekruld, 1-1.

In de tweede helft zagen de aanwezige toeschouwers eenzelfde spelbeeld. “We zaten prima in de wedstrijd, aldus trainer Mijland en bleven op zoek gaan naar de voorsprong”. In de 65e minuut kwam die verdiende voorsprong er dan ook. Uit de 10e hoekschop voor de thuisclub, getrapt door Maura Missaglia, kopte Kaylee Kosman de Huissense equipe op voorsprong. “Een doelpunt dat door iedereen met bewondering werd begroet, zeker omdat Kaylee normaal gesproken niet erg graag kopt” , aldus Mijland. Vijf minuten later gaf linksachter Jitske Versluis een pass op maat die door middenveldster Esmée Driessen op waarde werd geschat. Esmée nam de bal prima mee en schoot deze diagonaal achter de uitstekende Larense doelvrouw, 3-1. “Hiermee was de wedstrijd feitelijk wel beslist”, aldus Mijland, die tussen de bedrijven door ook nog  twee glaszuivere doelpunten wegens buitenspel zag worden afgekeurd. “Voor ons vanaf grote afstand natuurlijk lastig de beoordelen” aldus de trainer, “maar volgens een aantal toeschouwers die er beter voor stonden beide keren volledig ten onrechte”. Bij het eerste doelpunt bleef mijn spits (Shalisa Leming) keurig achter de bal, en bij het tweede doelpunt (vanaf de rand zestien tussen twee speelsters van de tegenpartij door Daantje Loffeld ineens in het doel gevolleerd red.) was er al helemaal geen sprake van buitenspel, maar beide keren nam de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter over. “Daar moeten we ons bij neerleggen”, aldus Mijland, “al was een grotere overwinning vandaag volstrekt verdiend geweest”.

RKHVV Vr1 – Witkampers Vr1 (1-1) 3-1