RKHVV v1 verliezen meer dan alleen drie punten…

De vrouwen van RKHVV hebben afgelopen zondag tegen de vrouwen van Always Forward meer dan alleen maar de drie punten verloren. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken bleken twee Huissense speelsters met relatief zware blessures te zijn afgevoerd naar het lokale ziekenhuis.
Na een busreis van zo’n 150 kilometer was de start van de wedstrijd zeker niet goed. Persoonlijke duels werden te vaak verloren, en er werd erg slordig omgegaan met het eigen balbezit. “Hierdoor liepen we continue achter de feiten aan, en dat was voor mij nauwelijks nog te coachen”, aldus RKHVV trainer Clifton Mijland. RKHVV kwam in de beginfase ook nog eens goed weg omdat de scheidsrechter een zekere strafschop niet toekende aan de thuisclub, maar dit bleek achteraf slechts uitstel van executie te zijn. Na zo’n 24 minuten spelen kwam de Hoornse formatie alsnog op voorsprong, en die voorsprong werd 15 minuten later ook nog eens verdubbeld zodat, na een helft gespeeld te hebben, de “Huissense” dames uiteindelijk met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzochten.
In de tweede helft deed RKHVV via vleugelspeelster Carolien Mollink al snel iets terug, maar nog binnen het kwartier bracht Always Forward de marge weer op twee doelpunten. Toen vervolgens keepster Sanne Gijsbers, na een botsing met een tegenstandster, met een hersenschudding per brancard het veld moest verlaten, en even later middenveldster Shania Mijland ook nog eens met een sleutelbeenbreuk moest uitvallen leek het doek voor RKHVV wel gevallen. Niets bleek echter minder waar. Met de invalsters Julia Arbeek, Lotte Nijboer, Merel Leenen, Esmee Happel en Suus Rasing in de ploeg liet de Huissense formatie zich niet van de wijs brengen en kwamen via spits Julia Arbeek weer terug tot 3-2. Toen middenveldster Maura Missaglia ver in blessuretijd ook nog eens de 3-3 maakte leek RKHVV een punt over te gaan houden aan dit zeer hectische duel. De ruim toegekende blessuretijd (meer dan 17 minuten red.) werd RKHVV alsnog fataal. In de 103e minuut kwam Always Forward , vooraf gegaan door een duidelijke overtreding op een Huissense speelster, opnieuw op voorsprong. Twee minuten later viel ook nog eens de 5-3. Een zure en enigszins onnodige nederlaag, en twee speelsters die, zoals het zich nu laat aanzien, voor langere tijd zijn uitgeschakeld”. Ik heb wel eens leukere zondagen meegemaakt”, aldus trainer Clifton Mijland.
Dit is een persbericht van RKHVV vr 1, Edwin Borgers.
Archieffoto van Shania Mijland tijdens een eerdere wedstrijd. Foto: © Fons Sluiter.