Omroep Lingewaard

RKHVV Dames1 uit de beker…

Eindelijk was het dan zover deze zaterdag. Vele onder ons hadden er weken naar uitgekeken. Of hadden er zelfs slapeloze nachten aan overgehouden De KNVB bekerwedstrijd RKHVV Dames1 – ADO Den HAAG Dames1 in de kwartfinale stond op het programma. De ploeg van Frans Koenen bereikten de laatste acht door achtereenvolgens af te rekenen met AZSV, SDOUC en Woezik in de groepsfase. En vervolgens door te stoten via overwinningen op Heerenveen 1e ronde (2-0) en wederom Woezik 2e ronde (2-1), en de prachtige overwinning op eredivisionist Telstar uit Velsen (4-2), naar de laatste acht ploegen in de KNVB beker. ADO Den HAAG stond op de vierde plaats in de eredivisie met 22 punten uit zeventien wedstrijden. De ploeg van Marcel Valk plaatste zich voor de kwartfinale door eenvoudig te winnen van SSS (1-6). Het was voor het eerst dat beide ploegen in een officiële wedstrijd tegenover elkaar stonden.

Om ADO Den HAAG te elimineren moest RKHVV natuurlijk een topdag hebben waarin alles meezat, en ADO Den HAAG moest een offday hebben deze zaterdag. Een kwartje tegen een dubbeltje zou je zeggen. Maar je kon nooit weten hoe een koe een haas vangt. Het beloofde dus een razend spannende wedstrijd te worden. En misschien wel een voetbalwonder.

De zon was weer terug na weken van koud en nat weer. De lente is het leukste jaargetij. Bloemen springen op, vogels zingen, je bent buiten en dat soort dingen. Iedereen was dus goed gemutst voor aanvang van deze wedstrijd. De sfeer was uitstekend op de blauwenburcht mede door de vele meegereisde ADO Den HAAG supporters die de boel opvrolijkte met vlaggen, spandoeken, rookpotten, vuurwerk en fakkels.

RKHVV begon gedreven aan de wedstrijd en was in de eerste achttien minuten niets de minder van de ploeg uit Den Haag. En in de 18E minuut komt RKHVV ook op een voorsprong. Een vrije trap van Carolien Filippo wordt door Michelle van der Laan keurig in het doel gewerkt 1-0. En een nieuwe stunt was weer mogelijk want RKHVV zat goed in de wedstrijd. Dan 23E minuut. ADO Den HAAG komt op gelijke hoogte. Anne Hendriks liet haar tegenstandster Maartje Looijen te gemakkelijk weg lopen en de Haagse scoorde beheerst 1-1. Even later ontsnapte RKHVV aan een achterstand toen de bal op de paal belandde. Vervolgens nam ADO Den Haag het hef in handen en RKHVV ging steeds slordiger spelen. Dan de 45E minuut. Anne Maguire stormde het zestienmetergebied binnen maar kon alleen worden tegengehouden door een pittige overtreding. Vriend en vijand waren het er duidelijk over eens, een strafschop. Maar tot verbijstering van heel RKHVV wuifde de scheidrechter dit voorval weg. Was hij onder de indruk van de hele entourage of de naam ADO Den HAAG. Het leek er wel op. Ruststand 1-1.

De tweede helft werd op gang gefloten en RKHVV begon weer goed aan de wedstrijd met een aantal kleine kansjes. In de 53E minuut komt ADO Den HAAG weer op een voorsprong. Aan dit doelpunt zat een luchtje. Milou Engelen werd op het middelveld fors bejegend, en de scheidsrechter laat gewoon doorspelen of er niets aan de hand was, waardoor Kirsten Koopmans van ADO Den HAAG de 1-2 kon scoren. Drie minuten later in de 56E minuut was alles beslist toen Dominique Vugts koppend de 1-3 maakte. Vervolgens probeerde RKHVV er nog iets van te maken maar de Haagse ploeg gaf niets meer weg en kon nog verder uitlopen naar een 1-6 stand door doelpunten van Dominique Bruinenberg, Marthe van Erk en weer Dominique Bruinenberg. Gezien de gehele wedstrijd een geflatteerde uitslag, maar we moeten verder.

Komende zaterdag 19/3 spelen de Dames van RKHVV1 thuis tegen Ter Leede uit Sassenheim. Aanvang 13:15. Weer een belangrijke wedstrijd voor RKHVV. Wij wensen u als voetballiefhebber weer veel voetbalplezier, waarbij respect de boventoon zal voeren. We zien iedereen weer graag langs het veld.