Omroep Lingewaard

Prima herstel vrouwen 1 van RKHVV…

De vrouwen van RKHVV hebben zich in het landelijke bekertoernooi prima hersteld. Nadat er vorige week toch wel onnodig werd verloren van De Tukkers revancheerde de Huissense formatie zich vandaag in de “bakoven” op de Blauwenburcht prima tegen de vrouwen van de Witkampers uit het Gelderse Laren.
Bij een temperatuur die op het kunstgras zelfs ver boven de 35 graden uitkwam stokte de Huissense dadendrang pas bij elf treffers. De tegentreffer in de eerste helft was er één voor de zogenaamde statistieken. Een mooi afstandsschot liet gelegenheids-doelvrouw Linda Huibers (veldspeelster in het doel bij absentie van beide keepsters red.) volstrekt kansloos. Wel iets waar we nog aan moeten werken, aldus trainer Mijland, zeker omdat we de bal in onze opbouw zomaar weer aan de tegenstander gaven, maar voor de rest ben ik zeer tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben onze opponent geen moment het idee gegeven dat er hier in Huissen ook maar iets voor hen te halen viel.
Met 3 treffers in de eerste helft had de van VDZ overgekomen Julia Arbeek ,met een heuse hattrick, een zeer belangrijk aandeel in de zege. Zij zorgde hoogstpersoonlijk voor de 3-1 ruststand. Na rust liep RKHVV via treffers van Carolien Mollink (2x), Maura Missaglia (2x), Daantje Loffeld, Esra Ozsayin, Kaylee Kosman en Shania Mijland verder uit naar de uiteindelijke 11-1 overwinning. In zeer moeilijke omstandigheden zijn we onze taken blijven uitvoeren en liepen we dik verdiend uit naar een grote overwinning , die bij meer scherpte voor het doel van de tegenstander nog wel hoger had kunnen uitvallen, aldus de oefenmeester.
Archieffoto: © Fons Sluiter