Omroep Lingewaard

Opening eerste Alzheimer Café in Lingewaard…

Na de coronaperikelen is het eindelijk zover: Op 9 maart 2022 is de feestelijke opening van het Alzheimer Café Lingewaard in de Zandse Kerk aan de Van Wijkstraat in Huissen. Vanaf die datum wordt het Alzheimer Café elke tweede woensdag van de maand van 19:00 uur – 21:30 uur gehouden, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De toegang is gratis.

Dichtbij ondersteuning voor mensen met dementie
Voor het eerst is er een Alzheimer Café binnen de eigen gemeente: een plek om lotgenoten te ontmoeten en om meer te leren over het omgaan met dementie. Het Alzheimer Café valt binnen het project Dementievriendelijk Lingewaard. Er zijn in Nederland 248 Alzheimer Cafés. Iedereen die te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom. De coördinator van het Alzheimer Café Lingewaard, Wilmy Viëtor: “Ik wil samen met alle vrijwilligers een vertrouwde, gezellige omgeving creëren met ruimte voor iedereen. Het is de bedoeling dat mensen een fijne en informatieve avond hebben en graag weer terugkomen.”

Programma Opening
Inloop vanaf 19:00 uur. Om 19:30 uur zal wethouder Aart Slob de officiële openingshandeling verrichten. Daarna delen bezoekers van een Alzheimer Café hun ervaringen met de aanwezigen. Na de pauze wordt een ganzenbordspel gespeeld om het gesprek op gang te brengen. Diato ’48 zorgt voor de muzikale omlijsting. Tot slot proosten we op de opening en praten we gezellig na.

Aanmelden
Je bent van harte welkom in het Alzheimer Café Lingewaard. Meld je aan per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl. Graag reserveren we een plekje voor je.