Omroep Lingewaard

Opening Cultureel Seizoen bij Theater De KiK

Op zondag 12 september opent Theater De KiK het cultureel seizoen 2021/22 op een verrassende manier. Na ‘het stille corona jaar’ waarin muzikanten, zangers, dansers en toneelspelers niet konden optreden, is de opening bij Theater De KiK dit jaar gratis en extra feestelijk!
 
Naast optredens op het buitenpodium, is het voor jong en oud mogelijk om instrumenten uit te proberen of proeflessen voor muziek, ballet, dans en musical te volgen. Op het plein voor het theater is er interactief kindertheater en een cultuurmarkt. IIn de theaterzaal draait de film ‘Raya en de laatste Draak’. Kaarten voor de film zijn gratis en te reserveren via www.theaterdekik.nl. Het hele programma van deze opening is te vinden op de website van Theater De KiK of van Muziekschool All Music, bellen voor meer informatie kan met Rita Kosman 06-11 03 19 23.
 
Aanmelden voor proeflessen muziek, musical en dans
Om het aantal bezoekers in het theater te reguleren, is het mogelijk proeflessen te reserveren (info op www.theaterdekik.nl). Meekijken in de theaterzaal als publiek tijdens de presentaties van Babs balletschool en Muziekschool All Music is gratis en vrij toegankelijk.
 
Optredens op het buitenpodium en verteltheater
Op het buitenpodium zijn er optredens te zien van o.a. Troef Theater, Vocalgroup ZiZo en Elke Rouwmaat. Of kan er meegezongen worden met de sing along van zanggroep Sing A Song. Kinderen kunnen zich laten schminken en verkleden als sprookjesfiguur en mogen meedoen met het MiniKids Verteltheater.
Theatergroep Greppel nodigt iedereen uit om binnen de hokjes te denken. Met hokjesdenken prikkelt Theatergroep Greppel op speelse wijze de nieuwsgierigheid naar een ander perspectief. Op het cultuurplein voor Theater De KiK is een informatiemarkt, waar diverse culturele organisaties, zoals Creatief Collectief Elst, Tai Chi Chuan en beeldende kunstenaars uit Overbetuwe zich presenteren en kunnen bezoekers zich inschrijven voor creatieve cursussen.
 
Toegang en corona check
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Bezoekers wordt bij de ingang van het terrein gevraagd om een geldig corona toegangsbewijs. Dit is een QR code (vaccinatiebewijs, herstel bewijs, testbewijs) via de Corona Check App of geprint via www.coronacheck.nl.
 
Tussen 11.00 uur en 17.00 uur wordt er een mooi en gevarieerd programma voor jong en oud aangeboden, dus ga gerust een kijkje nemen bij Theater De KiK, Dorpsstraat 39 in Elst (achter de HEMA).