Omroep Lingewaard

Nieuwe voorzitter Spero geïnstalleerd…

Na ruim elf jaar voorzitterschap is het tijd voor een frisse wind binnen S.V. Spero. Fons de Lith nam vorige week na elf jaar afscheid als voorzitter van de Elster voetbalclub. René Nobels (58) neemt het stokje van hem over.

S.V. Spero is met ruim 1.400 leden de grootste sportclub van de wijde regio. De vereniging wordt gerund door zo’n 225 vrijwilligers, bestaande uit onder andere trainers, teammanagers, bestuursleden en kantinemedewerkers. Nieuwe voorzitter Nobels raakte steeds enthousiaster over zijn nieuwe rol toen hij een half jaar meeliep bij de club. “Ik werd het meest geraakt door hoe goed het hier allemaal gaat. Er lopen hier zoveel prachtige mensen die hier als vrijwilliger werken. Natuurlijk loopt niet alles op rolletjes, maar de mensen hier zijn zo gepassioneerd en betrokken. Ze zijn zo gemotiveerd om iets voor de club te doen.”

Grote veranderingen hoeven ze bij Spero dus niet te verwachten, maar Nobels wil wel opnieuw kijken naar het beleid en dit meer gaan richten op de langere termijn. Zo hoopt hij over niet al te lange tijd een verenigingsbeleidsplan te presenteren.

Andere belangrijke speerpunten zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en veiligheid. “Dan bedoel ik veiligheid in de ruimste zin van het woord. Normen en waarden en respect. Maar veiligheid is ook dat mensen zich vrij voelen om binnen de vereniging dingen te doen of spullen te kopen en hierin dus zelf keuzes kunnen maken.”

Nobels trapt zelf uiteraard ook nog graag een balletje met zijn Veteranen op vrijdagavond.

sdr