Nederlaag RKHVV Vrouwen in het Overijsselse Albergen…

In de eerste serieuze krachtmeting van dit nog prille seizoen hebben de vrouwen van RKHVV de eerste nederlaag geleden. Tegen het eerste vrouwenteam van De Tukkers, uitkomend in de hoofdklasse B op zondag, werd door de Huissense eerste klasser in het eerste bekerduel een 2-0 nederlaag geleden. Echt zorgen baarde dit trainer Clifton Mijland allerminst. “Ik zie de bekerwedstrijden vooral als oefenwedstrijden”, aldus de oefenmeester, bovendien misten wij vandaag om uiteenlopende redenen maar liefst vier voorhoedespeelsters, en daar lag vandaag onze achilleshiel. Ik denk dat wij verreweg het meeste balbezit hadden, en we kregen na afloop dan ook behoorlijk wat complimenten voor ons positiespel, maar daar kopen we natuurlijk niet zo veel voor. Uiteindelijk kwamen we vandaag in en rondom de zestien meter van de tegenstander met name scorend vermogen te kort om deze tegenstander echt pijn te kunnen doen. Scoren deed de tegenstander wel. In de eerste helft strafte de opponent uit Albergen “Huissens” balverlies genadeloos af, en halverwege de tweede helft verdubbelde De Tukkers de voorsprong via een vermeend buitenspel doelpunt. We verloren deze wedstrijd vandaag op kleine details, want we waren zeker gelijkwaardig, wellicht zelfs wel iets beter, dan onze tegenstander die natuurlijk wel een niveautje hoger speelt, een niveau waar wij ons graag mee willen meten, aldus Mijland. In de tweede helft maakte de van Arnhemse Boys overgekomen keepster Wanessa Viera Thiel een verdienstelijk debuut voor de Huissens formatie.