Omroep Lingewaard

Mark Otten geeft aan zijn contract niet te verlengen

Aan het einde van dit seizoen zal hoofdtrainer Mark Otten door gebrek aan tijd zich volledig richten op zijn verplichtingen bij NEC en met spijt zijn contract niet verlengen.

Afgelopen maart maakte voetbalvereniging R.K.H.V.V. verheugd bekend dat Mark Otten (1985) de  nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019/2020 werd. Deze verbintenis is aangegaan voor 1 jaar. Door het fors toegenomen tijdsbeslag van Mark op zijn andere professionele verplichtingen is hij tot de conclusie gekomen dat deze combinatie niet kan voortduren. Daarom heeft Mark in overleg met Bas Kamp en Ben Gerritsen helaas de conclusie getrokken om zich volledig op zijn NEC zaken te richten.

Bas Kamp “We zijn met Mark bezig aan een prima seizoen. Ik begrijp zijn situatie wel maar vind het heel erg jammer dat het zo is. Zowel als trainer als persoon past hij gewoon geweldig bij de club. Hij ligt lekker in de groep en binnen de technische staf. We zullen samen met Mark de komende periode doortrekken en alvast voorbereidingen treffen voor de zoektocht naar een nieuwe trainer.”

Mark Otten zegt: “Ik ben op dit moment heel erg druk met mijn werkgever NEC. Die werkzaamheden slokken zoveel tijd op dat ik het heel moeilijk kan blijven combineren. Ik vind dat heel erg jammer want ik heb het bij RKHVV prima naar mijn zin. We draaien goed mee in de competitie en RKHVV is een gezellige vereniging. Maar ik moet realistisch zijn. Ik vind het dan ook erg jammer om dit te melden aan de club, maar wil toch transparant en op tijd zijn zodat de club kan werken aan mijn opvolger na afloop van dit seizoen. Ik blijf de rest van het seizoen alles op alles zetten om met RKHVV1 te werken aan de beste positie op de ranglijst.”