Omroep Lingewaard

Luid applaus voor Kusje d’r op…

HUISSEN – Afgelopen zaterdag speelde Jeugdtheater StairKees de try-out van hun nieuwste theatervoorstelling Kusje d’r op. Een jaar lang hebben de jongeren toegewerkt naar deze avond, waar vooral laatste weken hard aan is geklust. Laaiend enthousiast verliet het publiek de zaal. De positieve reacties zijn volgens de jonge makers de kers op de taart.

Myrthe Smal werkt al enkele jaren mee aan de voorstellingen van StairKees, alleen is het dit jaar anders dan anders. “Het is toch wennen dat ik nu de techniek moet overlaten aan de anderen, maar dat hoort erbij!”, aldus Myrthe zelf. Waar die voorgaande jaren te vinden was achter de knoppen van de lichttafel, staat die nu zélf in de spotlight. “Dit maakt StairKees zo gaaf; een theaterproductie heeft een hoop vlakken waarop je je kunt uitleven.”

‘Kusje d’r op’ gaat over Ammé die na haar studie geneeskunde aan een nieuwe stap begint. Ze gaat zich specialiseren tot kinderarts. Ze wordt gekoppeld aan Lian, een leuk, optimistisch ventje. Terwijl Lian wacht op zijn donornier, wil Ammé een alternatieve behandelingswijze proberen. Kan ze Lian daarmee helpen of staat ze straks voor een groter dilemma?

De try-out kon rekenen op luid applaus, dus dat belooft een spetterende première te worden. Die première is al aanstaande vrijdag 17 maart in Theater Kees te Huissen. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Of bezoek één van de andere uitvoeringen op 18, 24, 25 maart en 1 april 2023. Alle uitvoeringen beginnen om 20.00 uur en tickets kosten slecht €12,50. Voor meer informatie en de kaartverkoop zie www.theater-kees.nl.