Omroep Lingewaard

Livestream ‘Wit Konijn Rood Konijn’ in Theater De KiK

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

 

Rik Luijmes

Bij Theater De KiK stapt op 13 maart de Nijmeegse acteur Rik Luijmes het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. Rik schrijft en regisseert zelf voorstellingen en werkt als docent bij Hogeschool voor de Kunsten Artez in Arnhem. Hij speelde in 2017 bij Theater De KiK de voorstelling ‘Opgeruimd’.

 

Over de voorstelling

De tekst van Wit Konijn Rood Konijn zit in een verzegelde envelop. Rik opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater.

 

Theaterhit

Samen met het publiek ontdekt Rik tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

 

Elk theater zal in zijn eigen tijdzone om 20.00 uur aanvang geven voor ‘Wit Konijn Rood Konijn’ in hun eigen taal. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen, van New York tot Panama City, van Minsk tot Arnhem, van Uppsala tot Istanbul.

 

Praktische informatie over de Live stream
Datum: zaterdag 13 maart 20:00 uur
Locatie: in je eigen huiskamer
Prijs: €5,00 voor een V-ticket via www.theaterdekik.nl