Omroep Lingewaard

Lintje voor zeventien inwoners van Lingewaard…

Zeventien inwoners van Lingewaard hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Burgemeester Nelly Kalfs speldde de gedecoreerden vanochtend de versierselen op. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel.

Twee inwoners van Angeren, een inwoner van Bemmel, drie inwoners van Doornenburg, vier inwoners van Gendt, zes inwoners van Huissen en een inwoner van Ressen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De jongste inwoner die een Koninklijke onderscheiding kreeg is 45, de oudste 83.

Jongste inwoner
William Reulink (45) uit Gendt kreeg een lintje voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij Harmonie St. Caecilia.

Oudste inwoner
Mieke Peters (83) uit Doornenburg ontving een Koninklijke onderscheiding voor haar inzet bij de parochie Heilige Maria Magdalena, Eucharistisch Centrum in Elst, de Maag Lever Darm Stichting en de Historische Kring Doornenburg.

Overige gedecoreerden
Jaap Hendriksen (80) uit Huissen kreeg een lintje omdat hij zich al jarenlang inzet voor de parochie Heilige Martelaren van Gorcum, parochie Heilige Maria Magdalena en Stichting de Zandse Kerk.
Marijke Annuschek-ten Veld (65) uit Bemmel kreeg een Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten bij Het Rode Kruis, de 4Daagse, Stichting Prinsentreffen Nijmegen, Wijkplatform ’t Hoogste Belang, de Hersenstichting, Stichting Buurtgezinnen SWL en Liduina Bemmel. Daarnaast is ze jarenlang mantelzorger voor een goede vriendin.
Theo Knuiman (77) uit Huissen ontving een lintje omdat hij zich al meer dan 40 jaar inzet voor Wandelsportvereniging ‘Nooit te ver’.
Ton van Bon (78) uit Angeren kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwillige verdiensten voor WABO Research WO2, Stichting de Zandse Kerk, Historische Kring Huessen en Stichting Historische Kring Angeren.
Jan Derksen (78) uit Doornenburg kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Kasteel Doornenburg, Jongerenkoor Jekadee, Stichting Peuterspeelzaal Gijsje, Ontmoetingscentrum Doornenburg, Stichting MGZ, Buurtvereniging Blauwe Hoek en Tafeltje Dekje.
Ria Kruijs-Hermsen (72) uit Huissen kreeg een lintje voor haar jarenlange inzet bij de Katholieke Bond voor Ouderen, Stichting Welzijn Ouderen Huissen en Wandelsportvereniging ‘Nooit te ver’.
Hans Leenders (50) uit Gendt ontving een lintje voor zijn vrijwillige verdiensten bij Stichting Duursport Gendt, Schuttersgilde St. Sebastianus, Stichting Providentia en Stichting Kersenfeest Gendt.
Geert Nissen (75) uit Doornenburg is onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor het Vrouwengilde Doornenburg en voetbalvereniging Gijsbrecht van Aemstel (GVA).
Dineke Obdam-Terpstra (63) uit Gendt kreeg een Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor de PCI werkgroep Gendt, de Voedselbank en stichting Gendt Vooruit.
Rita Oostendorp-Boudewijn (73) uit Angeren ontving een lintje voor haar jarenlange inzet voor Bronsgieters Beers, Zending Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking Oost Betuwe, Protestantse Gemeente Angeren en Kunstcollectief Gelderse Poort.
Ansje Verhaegh-Meeuwsen (69) uit Huissen kreeg een Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor het Prinses Beatrix Spierfonds, Stichting de Zandse Kerk, IKC Het Sterrenbos, Tafeltje Dekje en de Voedselbank.
Theo Schouten (77) uit Gendt werd geëerd voor zijn jarenlange verdiensten voor de parochie Heilige Maria Magdalena.
Sjaak Benders (76) uit Huissen werd onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor De Bevelander Muzikanten, Muziekvereniging Volharding, Stichting viering Gildefeesten en Concoursen, VVV gemeente Lingewaard, Stedelijke Muziekvereniging Huissen, Huissen Swingt en het Betuws Orkest voor Senioren.
Herman Teunissen (70) uit Ressen kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor Stichting Streekmuseum Lingewaard, Vereniging Dorpsbelangen Ressen, Bellefleur Boomgaard beheer, Stichting Gemeenschapshuis de Kosterij, Historische Kring Bemmel Haalderen Ressen en Stichting tot beheer Kasteelterrein Ressen.
Cobie Selman (71) uit Huissen werd onderscheiden voor haar verdiensten voor het Prinses Beatrix Spierfonds en het Dominicanenklooster.

Wie verdient een lintje?
Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als
vrijwilliger. Vrijwilligers die zich inzetten op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg en nog veel meer. Inwoners
van Lingewaard kunnen nu iemand voordragen voor de lintjesregen van 2026. De volledige aanvraag moet vóór 1
juni zijn ingediend. Meer informatie staat op www.lingewaard.nl/lintje.