Omroep Lingewaard

‘Lekker’ filmen in Huissen …

‘’Stilte op de set… en… ACTIE!’ Klinkt het in een café in Huissen. Nietsvermoedende voorbijgangers denken dat hier een nieuwe film wordt gedraaid, dit is enkel het halve verhaal. Jeugdtheater StairKees werkt namelijk hard aan hun nieuwe productie ‘Lekker!’

‘’Wij vinden het ‘t leukst om theaterstukken te maken waarin spel, film en muziek samenkomen.‘’Aldus Rixt van Oss (17), deelnemer bij StairKees en opnameleider van de werkgroep film. “Vandaar dit filmweekend. Sommige scènes krijgen een plekje op het witte doek.”

Bij het jeugdonderdeel van Theatergroep Koperen Kees werken jongeren aan hun eigen theaterproductie. Van de kleding tot aan het decor: alles is ontwikkeld door jonge theatermakers.

‘Lekker!’ is een voorstelling die geschreven is vanuit de belevingswereld van jongeren. Met zijn allen feesten, eten bestellen, drinken en lekker muziek maken. Dat is wat bandleider Wick en zijn muziekvrienden het liefste doen. Hun band is gebouwd op vriendschap, maar wat blijft daarvan over als er onderling spanningen ontstaan?

‘Lekker’ is een muzikaal theaterstuk dat gaat over de creativiteit van jongeren en hun uitbundige levens. Over passie voor muziek en de betekenis van echte vriendschap.

Binnenkort is deze voorstelling te bewonderen in Theater Kees, Kampstuk 23 te Huissen. Kom voor slechts € 7,50 naar de allereerste uitvoering op 2 maart. De kaartverkoop is al begonnen, dus wees er snel bij! Bestel je tickets via www.stairkees.nl