Omroep Lingewaard

Landelijke Compostdag op zaterdag 25 maart…

Op zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie bedanken we onze inwoners voor het scheiden van hun afval. Het groente-, fruit- en tuinafval (gft) en groenafval (zoals snoeihout en takken) dat we hebben ingezameld is verwerkt tot compost.

<strong>Zo werkt het</strong>
Op vertoon van uw legitimatie kunt u op zaterdag 25 maart bij de gemeentewerf aan de Lingewal 6a in Bemmel tussen 09.00 en 12.00 uur compost ophalen. Per auto of fiets krijgt u maximaal 2 zakken compost gratis mee. Wilt u graag losse compost? Dan krijgt u maximaal een halve kubieke meter. Neemt u hiervoor zelf een schop en stevige zakken mee. Op is op!

<strong>Goed voor de tuin</strong>
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke manier, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Als u compost mengt met tuinaarde, is het geschikt voor alle tuinplanten.

<strong>Composteren is goed voor het milieu én de portemonnee</strong>
Composteren is goed voor het milieu: organisch afval hergebruiken we op een goede manier. Bovendien legt compost CO2 in de bodem vast. Zo helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. Meestal is het meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om uw gft en groenafval gescheiden aan te blijven bieden!

<em>Dit is een persbericht van de gemeente <a href=”http://www.lingewaard.nl”>Lingewaard</a>.</em>