Omroep Lingewaard

Komst Goodman Group en Tegelgroep Nederland naar Lingewaard

persbericht Gemeente Lingewaard:

Deze maand start vastgoedgroep Goodman Group met de ontwikkeling van een distributiecentrum. Dit centrum wordt gebouwd op industrieterrein Pannenhuis II (Expeditiedreef) in Bemmel. Tegelgroep Nederland (onderdeel van Saint-Gobain) vestigt zich op deze plek. Goodman, Tegelgroep en gemeente Lingewaard tekenden dinsdag 7 mei een samenwerkingsovereenkomst.

Tegelgroep Nederland voegt drie van haar bestaande magazijnen samen op één plek. Daarmee maakt ze haar activiteiten efficiënter. Ook heeft ze ruimte voor groei van haar producten.

Goodman Group bezit en ontwikkelt wereldwijd logistiek vastgoed. Voor Tegelgroep bouwen ze een nieuw hoogkwalitatief distributiecentrum. Daarmee verbeteren ze hun distributieproces naar hun klanten in Nederland. Het ultramoderne gebouw zal voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen.

Frank van der Weide, operations director bij Tegelgroep Nederland: ”Momenteel zijn al onze producten verspreid over drie magazijnen wat diverse logistieke uitdagingen veroorzaakt. Door alles in één distributiecentrum te consolideren, kunnen we onze klanten beter en professioneler van dienst zijn en kunnen we besparingen realiseren door lagere transportkosten. Wij zijn erg blij met Goodman als partner voor de ontwikkeling van ons nieuwe logistieke centrum en kijken uit naar onze samenwerking.”

‘’We verwelkomen Tegelgroep graag in ons portfolio door hen een sterke oplossing aan te bieden voor een partnerschap voor de lange termijn. Bovenal zijn we trots op de uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen; de gemeente Lingewaard, Tegelgroep en Goodman, die het mogelijk hebben gemaakt om dit project te realiseren”, zegt Lien Standaert, Country Manager Nederland bij Goodman.

Goodman start deze maand met de bouw van het distributiecentrum met VDR Bouwgroep. Het nieuwe logistieke centrum komt strategisch gelegen in Bemmel, midden in de regio Arnhem/Nijmegen. Het ligt op 2 km van de A15, die in de toekomst Rotterdam met Duitsland verbindt als gevolg van de geplande verbinding tussen de snelwegen A15 en A12. Afgezien van de uitstekende verbinding met de weginfrastructuur, profiteert de locatie ook van een snelle toegang tot de Nijmeegse barge terminal en van treinverbindingen naar het Duitse Ruhrgebied en de Arnhem – Nijmegen fietssnelweg. ”We zijn erg blij met de samenwerking met alle partijen die bij dit proces betrokken zijn; Goodman en Tegelgroep Nederland. De keuze van Tegelgroep om hun nieuwe distributiecentrum in Bemmel te vestigen, bevestigt de uitstekende mogelijkheden voor logistieke spelers in Bemmel. Dit distributiecentrum zal meer kansen creëren voor werkgelegenheid in het gebied”, aldus wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard.

Foto’s: © Rezie Leenders