Kinderlijke fouten nekken RKHVV…

De kop van de spiksplinternieuwe voetbal competitie 2015/16 in de hoofdklasse is eraf voor RKHVV. Alle clubs, ook RKHVV hechten veel belang aan een goede start. Dan is er meteen gevoel van ritme, waar de verliezers op dat zelfde moment nog driftig naar op zoek moeten. Waar gewonnen wordt, wordt er immers ook verloren.

Even was er enige vorm van scepsis bij RKHVV na de bekernederlagen tegen Wittenhorst en VVA’71.Vooral de manier waarop er in die wedstrijd gespeeld werd, gaf redenen genoeg om na te denken. Het bekertoernooi voor RKHVV is daarom niet geworden wat er van te voren van verwacht werd. De poulefase van het districtsbekertoernooi heeft RKHVV niet overleefd. Met drie punten uit drie wedstrijden was het exit voor de “Blauwen elf” uit Huissen. Wegpoetsen die valse seizoensopening in de beker, en zo overtuigend mogelijk de weg omhoog inslaan de komende competitiewedstrijden. Veel duidelijker kon de opdracht voor de formatie van trainer Frans Koenen niet geformuleerd worden. Wat wel zeker is, is dat ons weer een boeiend voetbalseizoen met veel spektakel en voetbalplezier wacht in deze sterke hoofdklasse C.

Vorig seizoen heeft RKHVV een prima seizoen gespeeld en was geëindigd met 45 punten op een 5e plaats in de eindrangschikking. Met als beloning nacompetitie. In die nacompetitie heeft RKHVV het net niet gered. Een overwinning op Rohda Raalte en een puntenverdeling tegen MSC was niet genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde. MSC ging toen door omdat de ploeg uit Meppel hoger was geëindigd dan RKHVV in de eindstand. De eerste competitie wedstrijd deze zondag was thuis tegen Achilles’1894 uit Assen. Vorig seizoen won RKHVV vrij gemakkelijk in die thuiswedstrijd tegen deze ploeg. Maar resultaten uit het verleden boden geen garantie voor deze wedstrijd.

RKHVV begon stroef aan de wedstrijd en de beste kansen waren voor Achilles’1894. Maar Remy Klaassens en Roderik Timmer kregen de bal niet langs RKHVV doelman Jop Hemink. Halverwege de eerste helft kwam RKHVV iets beter in de wedstrijd en Omar Nejjari en Lars Matse kregen ook mogelijkheden om te scoren. Maar Diederik Bangma doelman van Achilles’1894 was een sta in de weg. Vlak voor de pauze in de 44e minuut kwam RKHVV toch enigszins verrassend op een voorsprong. Lars Matse veroverde de bal op het middenveld en leverde hem in bij Keverley Albertus die vervolgens de bal dwarrelend en via de onderkant van de lat in het doel schoot 1-0.

Direct na de rust een grote kans voor Angelo Siep van RKHVV, maar de bal vloog hard over het doel. Dan de 56e minuut. Omar Nejjari wordt onderuit geschoffeld door keeper Diederik Bangma en Jelmer Goedhart schoot de penalty feilloos in het doel 2-0. De overwinning leek binnen te zijn voor de ploeg van Frans Koenen, maar de Huissenaren kwamen toch bedrogen uit. Door amateuristische verdedigen maakte Thomas Careman en invaller Henry Mansaray van Achilles’1894 er 2-2 van. En het werd zelfs nog erger voor RKHVV toen Thomas Careman in de 87e minuut vanaf de penaltystip er 2-3 van maakte. RKHVV perste er nog een slotoffensief uit maar de stand bleef zoals die was. De meeste supporters hebben dit niet meegekregen omdat ze al lang en breed waren vertrokken.

Komende zondag speelt RKHVV uit tegen promovendus Dieze West. Aanvang 14:00 uur.