Jonge Kracht heeft de top in zicht…

Mooi cadeau voor 70-jarig Jonge Kracht…
Jonge Kracht (JK) vierde het afgelopen weekeinde haar 70-jarig bestaan. En bij zo’n feest hoort een mooi cadeau.

Er waren dit weekeinde diverse activiteiten om ‘onze’ verjaardag te vieren. O.a. Henk van Aalten en Nol Gerichhausen werden gehuldigd vanwege hun 70-jarig lidmaatschap. Zondagmiddag speelde Jonge Kracht tegen Angeren. De omstandigheden waren ideaal: een heerlijk zonnetje en veel publiek dat voor en echte ‘derbysfeer’ zorgde.

De wedstrijd begon erg goed voor JK. Al in de vierde minuut kwam JK op voorsprong. Een fout in de verdediging bij Angeren werd afgestraft door Appie Sprenkel. Hij brengt JK op een 1-0 voorsprong. Kort daarna kreeg Angeren de kans om de stand weer gelijk te trekken. Doelman Ted Gerichhausen stopte de bal en voorkwam zo dat Angeren gelijk zou komen. Kort hierna weet Klaas Venderbosch Luke Roelofs op prachtige wijze in stelling te brengen. Hij weet de doelman van Angeren te passeren en brengt JK op een 2-0 voorsprong. JK ging hierna wat nonchalant voetballen waardoor Tom Queens van Angeren vlak voor rust kon scoren en de stand op 2-1 bracht.

De tweede helft bracht alles behalve goed voetbal. Er was wel sfeer, inzet en emotie, zaken die bij een derby horen. Vaak wordt er geklaagd over de scheidsrechter. Maar van de scheidsrechter bij JK tegen Angeren kun je alleen maar zeggen dat hij de wedstrijd goed aanvoelde en een dikke 8 verdiende.

Na deze mooie overwinning staat JK op een vierde plaats in de vierde klasse.

Duel tijdens de wedstrijd tussen Jonge Kracht en Angeren. ©Fons Sluiter.

Opstellingen:
Angeren: Tim Buurman,Teun van de Velde,Len Brandts,Sam Leenders,Job Brandts,Tim Arnts,Tom Queens,Nick Leijser (Luke Giesen),Bram Giesberts ( Glen Peters),Leon Queens en Tim Brandts.

Jonge Kracht: Ted Gerichhausen,Tom van de Velde,Niek Janssen,Ferdi Jansen,Stijn van Dalen,Gijs Thuis ( Rik Peters ),Stijn van Meurs,Klaas Venderbosch,Luke Roelofs,Fatih Sprenkel ( Mitch Janssen ) Appie Sprenkel.

Tekst: Alex Hubers / VV Jonge Kracht
Foto’s: Fons Sluiter