Omroep Lingewaard

Inspiratiedag voor leerlingen OBC en Pro-College…

Maandagochtend 3 juni waren ca. 30 leerlingen van het OBC uit Huissen en OBC uit Bemmel en het Pro-College uit Bemmel in het gemeentehuis om kennis te maken met de gemeente. Doel daarvan is om betrokkenheid bij lokale besluitvorming, de gemeente en politiek te vergroten van jongeren tussen 12 en 18 jaar.

De jongeren kregen een rondleiding door het gemeentehuis, waarbij ze informatie kregen over wat de gemeente doet op het gebied van duurzaamheid, klimaat en afval. Ook van de BOA’s kregen ze informatie over handhaving. Er was aan de hand van stellingen discussie over bepaalde onderwerpen, bv. of er voor 15 tot 18 jarigen een jongerenkroeg moet komen. In de raadzaal maakten ze kennis met standpunten van politieke partijen. Daarbij waren ook enkele raadleden aanwezig.

De inspiratiedag is de start van de pilot voor een jongerentop. Het komende schooljaar worden meer bijeenkomsten gehouden en wordt op school aandacht besteed aan democratie en de lokale politiek. Over een jaar is dan de jongerentop, waarbij jongeren met de gemeenteraad in gesprek gaan.

-De politieke redactie-