Omroep Lingewaard

In gesprek met Mieke Govers

Wij spraken met Mieke Govers, zij is integratief therapeut in opleiding aan Academie Vesta te Overasselt. Ze heeft nu haar eigen praktijk in Huissen waarin zij begeleiding biedt in de vorm van integratieve counseling

Mieke heeft onder andere onderzoek gedaan naar angst overdracht van ouders op hun kinderen en naar schermgebruik binnen gezinnen. Bovendien heeft ze een eerste opzet gemaakt voor het ontwikkelen van een vragenlijst voor het meten van ‘Zelfregie’ in de Geestelijke Gezondheidszorg en was ze betrokken bij het eerste onderzoek naar een gezamenlijk consult van een huisarts en een klinisch psycholoog/psychotherapeut. Wat haar met name aansprak was het praktische gedeelte van het onderzoek en de toepassing ervan in de praktijk.

Wanneer iemand zich bij Mieke in de praktijk aanmeldt vindt er eerst een intake plaats. In deze intake wordt datgene waar iemand last van heeft in kaart gebracht. Vervolgens stelt Mieke een begeleidingsvoorstel op, daarin staat hoe de behandelingen eruit komen te zien de aankomende 9 sessies. Tijdens deze sessies gaat u stap voor stap werken aan uw doel.

U kunt zich met deze hulpvragen zich melden bij Mieke,

– Het lastig vinden om ‘nee’ te zeggen

– Piekeren

– Spanning of stress ervaren

– Bang zijn om fouten te maken

– Op een andere manier willen leren communiceren

Naast het volgen van de opleiding Integratieve Counseling en Psychotherapie bij Academie Vesta begeleidt Mieke studenten in het schrijven van hun scriptie voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Daarnaast werkt ze als sportdocent op het Radboud Sportcentrum. En heeft ze nu haar eigen praktijk, praktijk Inzicht in Huissen.

Wij vroegen Mieke of ze ons wat meer kan vertellen over wat het haar werk nou precies inhoudt. Met integratieve counseling ga je kort en oplossingsgericht te werk. Bijvoorbeeld als je moeilijkheden ervaart in je denken of gedrag kunt u door een integratieve counseling hier mee leren om te gaan.

Een counselor is dus iemand die je begeleidend helpt met oplossen. Samen met de counselor gaat u aan de slag door middel van een zelfonderzoek, dit zelfonderzoek leert u om u uw eigen gebruiksaanwijzingen te leren kennen en te ontwikkelen en toe te passen in het dagelijkse leven. Ook na de 9 sessies kunt u altijd terugkijken op uw eigen gebruiksaanwijzing.

Vraagt u zich nou af is counseling geschikt voor mij? Op haar website kunt u kijken of integratieve counseling wat voor u is. https://praktijkin-zicht.nl/ ook goed om te weten is dat Mieke i.v.m. haar opleiding nu kosteloos begeleid. De begeleiding vindt plaats onder supervisie van de Academie, zodat de begeleiding niet aan kwaliteit inlevert.