Omroep Lingewaard

In gesprek met Lindy Kloppenburg, o.a. leadzangeres van de band Summerland

De meeste mensen uit de gemeente Lingewaard kunnen Lindy kennen door haar deelname aan The Voice of Holland seizoen 8 / All Together Now / Thank You For The Music. Al kunnen de carnaval-liefhebbers haar ook kennen als de eerste jeugdprinses carnaval van Huissen, dit heeft zij een aantal jaar mogen doen.

Wij spraken Lindy onder andere over haar nieuwe baan sinds 1 januari. Ze is fulltime zangeres geworden bij de band Summerland, iets wat voor Lindy een hele eer is om aan deze band te mogen deelnemen. De band bestaat al 45 jaar en barst van de ervaringen.

Lindy is terechtgekomen bij deze band, omdat hun vorige zangeres wegens privé-omstandigheden de band moest verlaten. Lindy was al eens een vervangende zangeres geweest bij de band. Dat sprak de bandleden zo aan dat ze met Lindy om de tafel zijn gegaan en er een samenwerking uit is gekomen.

Lindy is na de middelbare school begonnen met de MBO-opleiding muziek/artiest en vertelt dat dit niet zomaar een opleiding is.  Dit is een job waar je voor moet knokken, ik begon in de klas met 15 zangers/zangeressen en eindigde met ongeveer 6 medestudenten. Lindy is blij dat ze van haar opleiding haar fulltime beroep heeft kunnen maken.

Ze heeft onder andere ook zangles gevolgd bij Babette Labeij in Amsterdam, maar dat ligt momenteel even stil vanwege de corona. Als het mogelijk is wil ik dit graag weer flex oppakken i.v.m. de band, wat nu mijn prioriteit heeft.

We vroegen Lindy naar haar muziekgenre. Lindy vertelt dat ze niet echt een bepaald muziekgenre heeft en dat ze echt all round is, maar ik ben wel een groot fan van Amy Winehouse. Daarnaast vind ik de muziek van Tabitha, Maan en Rihanna ook heel leuk om te performen.

Summerland kent eigenlijk geen muziekgenres, de band kan van alles spelen: van carnaval-liedjes tot country etc. Door dat de gemiddelde leeftijd van de band wat ouder is dan Lindy, leert de leadzangeres ook veel van het genre waar ze al jaren mee spelen. En Lindy leert de bandleden nu wat meer over de muziekgenres van de muziek van nu.

Lindy hoopt met de band dit jaar weer te kunnen gaan optreden. Er staan minstens 130 optredens gepland voor dit jaar.