Omroep Lingewaard

Huissense singer-songwriter maakt kerstversie van ‘mooiste liedje ooit’

Met het oog op de kerstdagen heeft MILO een kerstsingle uitgebracht; God Only Knows. De uit Huissen afkomstige
frontman en naamgever van de band, Milo Groenhuijzen, maakte een eigen versie van het origineel van The Beach Boys.

Het nummer staat op het album Pet Sounds van The Beach Boys, maar Groenhuijzen en zijn muzikale maten maakten er onlangs een kerstversie van. Ten bate van de cd Falling Snow. ‘Dit album wordt jaarlijks door studio Neo Music opgenomen met een keur aan verschillende artiesten en heeft als doel om geld op te halen voor de voedselbank.
Toen MILO een nummer voor Falling Snow moest uitzoeken, viel de keus direct op ‘God Only Knows’. Want het is van de favoriete nummers van alle bandleden. Frontman Groenhuijzen vindt het zelfs ‘het mooiste liedje dat ooit gemaakt is’. ,,De akkoorden, de tekst, alles klopt aan die song. Maar we vinden het origineel zo mooi dat het beter voelde om er een eigen draai aan te geven.” En zo past het naar eigen zeggen ook beter bij de sound van de in Zwolle residerende band.

Toen de muzikanten het uiteindelijke resultaat te horen kregen waren ze zo tevreden dat ze besloten om het als kerstsingle uit te brengen. ,,God Only Knows is stiekem gewoon een kerstliedje. Dit is ons kerstcadeau aan onze fans.”

 

Dit is de link naar de cd Falling Snow: http://www.neo-music.nl/product/falling-snow-once-upon-a-christmas-pre-order/.

En dit de link naar het nummer op streamingplatforms: https://ffm.to/godonlyknows.

Foto: Nick Helderman

MILO is een alternatieve pop/rockband die is geïnspireerd door bands als Crowded House en Oasis. Ze stonden al op Bevrijdingsfestival Overijssel en Paradiso en hun laatste single ‘Men In The Wall’ deed het erg goed in zowel Nederland als Spanje. Momenteel werken ze samen met producer Guido Aalbers (o.a. Coldplay, Live, Muse, Anneke van Giersbergen, Bertolf, Franz Ferdinand) hard aan hun debuutalbum wat in oktober 2020 uitgebracht zal worden.